Krokowy do 1.6 16V 93r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na allegro znalazłem tanie zamienniki oryginalnych krokowców,
w fajnej cenie ale do essa od 95. Nie orientujecie sie ktos czy sa jakies zamienniki do starszych essów. Mam ten długi krokowiec ess 93r zetece 1.6

zamienniki sobie odpusc - probowałes czyscic?

jezelichcesz to mam uzywany oryginal do tego silnika...... za powiedzmy 80zł

czemu odpuscic? dzieki borys ale chce nówke 258 u mnie w sklepie brac? oczywiscie orygianał

mam problemy z gasnieciem przy hamowaniu, czasami nawet gdy stoje to gasnie. dzieje sie tak na lpg na benzynie nie. Ostatnio tez zostały mi obroty na 1500 i nie spadały. Czyli krokowy wg mnie
jak uwazacie?

Cytat:
2007-03-23 17:36:07, kiepas96 pisze:
czemu odpuscic? dzieki borys ale chce nówke 258 u mnie w sklepie brac? oczywiscie orygianał mam problemy z gasnieciem przy hamowaniu, czasami nawet gdy stoje to gasnie. dzieje sie tak na lpg na benzynie nie. Ostatnio tez zostały mi obroty na 1500 i nie spadały. Czyli krokowy wg mnie jak uwazacie?

Uważam że nie krokowy.

Krokowy jest odpowiedzialny za utrzymywanie obrotów biegu jałowego na benzynie. Poprzez przystosowanie do LPG robi to również na gazie. Jeśłi gaśnie ci tylko na LPG to szukał bym przyczyne gdzie indziej, np. parownik. Tak się akurat składa że mam ten sam problem. Jak przyhamuje przed światłami to potrafi zgasnąć, a jak postoi chwile na jałowym to przy próbie ostrzejszego ruszenia potrafi udawać kangura lub nawet delikatnie strzelać. Na Pb nie ma tego efektu. Może to też być krokowy od LPG ale to chyba nie ten trop. Ja stawiam na parownik, czyszczenie, wymiana membran. Mój ma już 4,5 roku i jutro popołudniu się za niego wezmę.

[ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2007-03-23 18:06:19 ]

Cytat:
2007-03-23 18:04:50, R_O_Y pisze:
Uważam że nie krokowy. Krokowy jest odpowiedzialny za utrzymywanie obrotów biegu jałowego na benzynie. Poprzez przystosowanie do LPG robi to również na gazie. Jeśłi gaśnie ci tylko na LPG to szukał bym przyczyne gdzie indziej, np. parownik. Tak się akurat składa że mam ten sam problem. Jak przyhamuje przed światłami to potrafi zgasnąć, a jak postoi chwile na jałowym to przy próbie ostrzejszego ruszenia potrafi udawać kangura lub nawet delikatnie strzelać. Na Pb nie ma tego efektu. Może to też być krokowy od LPG ale to chyba nie ten trop. Ja stawiam na parownik, czyszczenie, wymiana membran. Mój ma już 4,5 roku i jutro popołudniu się za niego wezmę. [ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2007-03-23 18:06:19 ]

czytałem gdzies ze to sprawa parownika ale wtedy gdy jest zamontowany rownolegle do zderzaka, daj znac jak naprawa

No ja mam akurat zamontowany poprawnie czyli równolegle do osi pojazdu, chociaż na początku zamontowany był źle czyli przy hamowaniu zbijał obroty i czasami gasł. Dziś się za niego wezmę i go przeczyszczę chociaż sie troszkę boję że jak rozbiorę to może mi być potrzebny zestaw membran.
Jutro wrzucę jakieś fotki jak będzie coś ciekawego.

i jak postęp?

Oj! Przepraszam ale wygląda na to ze częściej zaglądam na forum niż pod maskę... obiecuję że to się dziś zmieni, wezmę sie w garść i ruszę coś w kierunku tego krokowca.
Heh zawsze jest tyle ważniejszych spraw...

ja dzis wyczysciłem krokowy i odpowietrzanie aha no i przepływomierz. Dalej to samo przygasa na gazie.

ja nie wiem juz, na benzynie chodzi super. Tylko na tym lpg.
Co ile powinno sie wymieniac naprawiac parownik?ma ze 3 lata i z 60kkm?

Ja mam instalkę 4,5 roku 80kkm i tylko raz miałem parownik na warsztacie (czyszczenie/konserwacja). Zbieram siły żeby wyjąć go ponownie, ale jak widać zawsze są ważniejsze sprawy.

jak tam prace, ja dzis kupiłem oryg zestaw naprawczy parownika brc, jutro z rana sie biore za wymiane

wiec tak, auto juz nie gasnie po wymianie membran uszczelek sprezynek w parowniku. Chodzi fajnie bez zadnej regulacji.
Teraz to tylko jezdzic pozdro i dzieki za rady

dodam ze parownik ma 3,5 roku i 52000 przejechane, jedna membrana byla ewidentnie popekana. BRC tecno 100KW

[ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2007-03-29 14:04:31 ]