OMEGA 2.0 DTH

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolezanki i Koledzy ! jeśli ktos ma w posiadaniu OMEGĘ 2.0 DTH to poroszę o opinie na temat tego silnika.

101 koni... i 1500kg to mówi samo za siebie- nie jeździ... Do turlania się po polskich drogach w sumie nie jest zły- mało pali i jest w miarę elastyczny.(tico corsy i punto wyprzedza ) Spalanie mi wyszło 5.9 litra z prędkościami 90-100km/h na trasie w nocy. W zimie w mieście na króciutkich odcinkach gdzie nawet się nie zdążył nagrzać spalanie wyszło mi 11.3l. Jeżdżąc po mieście jak jest ciepło i na normalnych odległościach wychodzi koło 9.8-9.9. Mam go od września zrobiłem nim 4 tysiące i jak na razie odpukać nie jest źle. Jest na łańcuszku. co jest plusem Moim zdaniem do bani jest podgrzewanie świec od temperatury 5st. Przy 6-7 stopniach ciężko się odpala Niestety jak już się silnik popsuje to na pewno nie będzie to tania rzecz

faktycznie 101 koni, troszke ciezka jak do tej mocy ale sa i +. malo pali nie cale 6 litrów przy predkosci 100km/h, przy ok 130 miesci sie w 7,5 litrach, w zime w miescie jak sie nie rozgrzeje to w 10litrach sie zamknie. posiadam ome od listopada i w zime odpalala bez problemów. Nie ma co narzekac na ten silnik bo do spokojnej jazdy jest ok.
Trzeba dbac jak o wszystko.

p.s. Ostatnio w cyklu mieszanym zrobilem 910 km i srednio wyszla mi 6,9 litra.

Cytat:
2007-03-28 13:17:16, gumbas-66 pisze:
Kolezanki i Koledzy ! jeśli ktos ma w posiadaniu OMEGĘ 2.0 DTH to poroszę o opinie na temat tego silnika.

Co ty ,Krzychuuuu!!! Chcesz zmienić wiarę???V-szóstkę na diesla ???

Cytat:
2007-03-28 21:56:26, abigaz pisze:
Co ty ,Krzychuuuu!!! Chcesz zmienić wiarę???V-szóstkę na diesla ???

NIE !!!!!!!!!!!!!!! broń boże mój wujas chce taką kupić, zaraziłem go wirusem który nazywa się OPEL OMEGA

Dzisiaj do naszego domu przybył kolejny Opelek. 2.0 DTI, w budzie Vektry kombi..... taki traktorek trochę, hi hi....