Auto duzo pali na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio miałem remont silnika ( wyamiana uszczelki pod gowica, zmieniane swiece i przewody ) i po tymze remoncie autko ( 1,6 na gazniku golf I ) zaczal mi palic masakrycznie duzo.. nie wiecie moze dlaczego ?

A regulacja gazowni po remoncie też była robiona? Warunki pracy silnika znacznie się zapewne zmieniły i trzeba zrobić regulację.

hmm no nie wiem własnie bo mechanicy mi nic na ten temat nie powiedzie czy cos regulowali, a autko jest bardzo słabe a pali jak smok ( jakies 10 litr na 50km ), ale był ustawiany zaplon i jak dzwoniłem na poprawke mechaniki do zaklaldu to powiedzieli ze cos porobia jeszcze zz aplonem , ale nie wiem czy zalon to dobry trop?

Może też być zapłon, ale regulacja, a przynajmniej sprawdzenie poprawności i tak jest niezbędne.

hmm co do zaplonu to jest on praktycznie nowy ale wiem ze regulowali nim bo ustawaili na gazie wolne obroty, i na gazie mam 1100 a nie 1000 ale za to na bezynie jest caly czas 1500 i nie cche zejsc nizej pozatym dziwi mie ze auto jest bardzo słabe w porównaniu z tym co było na gazie a tyle mi spaliło

Przede wszystkim najpierw zrób porządek z benzyną. Auto na benie ma chodzić bez zarzutu (już tyle razy była o tym mowa ). Dopiero wtedy jedź na sprawdzenie i ewentualną regulację gazu.