Zakup CB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem nowy na tym forum i laikiem pod względem CB. Mam na oku radyjko tti TCB- 880 z anteną firmy HUSTLER IC 100. Możecie mi powiedzieć czy ten zestaw jest godny uwagi i czy będę miał wmiarę dobre osiągi. Pozdrawiam z góry Dziekuję!

Nedza co do radia i antenki (wykonanie)

wiem że te radyjko jest jedną z nowości na rynku antena nie jest rewelacyjna ma tylko 100 cm długości. Co byś polecił? Mam 400 zł do wydania na pełny zestaw>

Podepne się do zakupów .
Witam !!!

Przeczytałem już dość dużo na temat cb-radio ale mam konkretne pytanie

President Harry II

a

President Johnson II

Czy w codziennym użytkowaniu da się odczuć lepszą czułość , zasięg , jakość modulacji , niewiem lepsza gruszka , inne ??

PS. Nie chce przepłacać jeśli nie widać różnicy , ale jednocześnie kupiłem /tanio/ radio samochodowe DALCO i musiałem kupić drugie już nie szumiące SONY ....

Antena już wybrana SANTIAGO 600 .

Proszę starych wyjadaczy o poradę !!!

Cytat:
2007-08-27 12:46:47, dmgary pisze:
Podepne się do zakupów . Witam !!! Przeczytałem już dość dużo na temat cb-radio ale mam konkretne pytanie President Harry II a President Johnson II Czy w codziennym użytkowaniu da się odczuć lepszą czułość , zasięg , jakość modulacji , niewiem lepsza gruszka , inne ?? PS. Nie chce przepłacać jeśli nie widać różnicy , ale jednocześnie kupiłem /tanio/ radio samochodowe DALCO i musiałem kupić drugie już nie szumiące SONY .... Antena już wybrana SANTIAGO 600 . Proszę starych wyjadaczy o poradę !!!

Johnson jest funkcjonalnie duzo lepszy od Harrego, ma glosnik z przodu, wiekszy wyswietlacz. Jesli chodzi o parametry nadawczo odbiorcze, to rowniez lepszy bedzie Johnson, ma lepsze filtry, jest mniej czuly - mniej szumi od Harrego, ale nie na tyle abys to odczul w praktyce, bo Twoja antena nie bedzie zbyt dluga. Za to Harry ma idealnie pracujacy RF gain a Johnson zamiast niego tylko przycisk "local" , ktory wg mnie dziala na niezrozumialej dla mnie zasadzie: "przyciskasz i polowe mniej slyszysz" zamiast stopniowo zmniejszac czulosc.
Harry ma kiepski glosnik i to jest jego najwieksza wada ( jest malym radiem, wiec obudowa nie sluzy dobrze jako rezonator dla tego glosniczka ) ale wystarcz Harremu podlaczyc glosnik zewnetrzny aby parametry odsluchowe zrownaly sie a nawet przewyzszyly Johnsona.
Osobiscie Harrego drugi raz bym nie kupil, skoro mozna duzo taniej kupic rownie dobrego Unidena
Moja propozycja :
Mzesz jeszcze zastanowic sie nad Taylorem, to radio jest spartansko proste, do mobilka akurat i posiada najlepszy odbiornik wsrod Presidentow, to, jesli chodzi o odsluch taki mini Herbert.

[ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2007-08-29 00:17:52 ]

Witam.
Mój problem polega na tym, iż nie wiem na co wymienic swój sprzet ( INTEK M-490 Plus + Sirio 100cm z pierścieniami dziura w dachu). "Zdecydowałem się wstępnie na President Johnson II ASC + President Colorado 1200. Z tego co przeglądałem w internecie to najlepsze parametry ma właśnie ta montażówka. Radio chcę zmienić z powodu braku ASC w moim modelu, zaś antenę ze wzgledów oczywistych jakimi są nadawanie jak i odbiór. A pomyśleć, że na początek wystarczało mi to radio i Hustler ic100.
Cennik z jakim miałem doczynienia to 680zł radyjko, bat 310zł.
Może jeszcze mógłby mi ktoś polecić dobry miernik SWR do 100zł?
Liczę na być może inne propozycje, bądz podsumowanie mojego problemu.
Pozdrawiam.

Jesli chodzi o sam miernik SWR, to mozesz kupic najprostrzy za 50 PLN, ktory w zupelnosci wystarczy.
Natomiast w reflektometrach z pomiarem SWR i mocy, to radze kupic drozszy od 100 PLN w gore, gdyz w tych tanszych, wskazania mocy sa niedokladne.

Witam.
Z góry dziekuję za odpowiedz. Nie ukrywam, że prościej byloby dla mnie o podanie jakiegoś modelu. Rzeczywiście lepiej jest "wyrzucić" troszkę więcej i coś mieć niż mieć nic.
Może jeszcze przeczytam jakieś sugestie.
Dziekuję za zainteresowanie się moim problemem.
Pozdrawiam.

witam , co myślicie o radyjku ,pełna nazwa : K6122 AM/FM MK-3 ????ziutek217@wp.pl