Problem z wiatrakiem w Scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie przed chwila wyłaczylem silnik w samochodzie(po troche bardziej dynamicznej jezdziei jak zwykle załaczyl mi sie wiatrak. Nic złego by w tym nie bylo gdyby nie to ze juz sam sie nie wyłączył!!! Chodzil jakies 20min az sie wkurzylem odlaczylem akumulator. Po ponownym podłaczeniu sytuacja sie nie zmienila,wiec go rozłaczylem i tyle na ta chwile Czy wie ktos moze co jest powodem usterki w moim scoupe?? Czemu ten piep...wiatrak nie chce sie wylaczyc??

Prawfopodobnie czujnik temperatury w chłodnicy się skończył. Trza wymienić i będzie git
Pozdro

A gdzie ten czujnik jest umiejscowiony,i na jaki koszt musze sie mniej wiecej przygotowac??

Czujnik jest na dole chłodnicy a koszt hmm nie wiem ja dostałem ostatnio za darmo w hurtowni chłodnic ale myślę że to groszowe sprawy.

Cytat:
2007-03-27 08:09:32, doman1001 pisze:
Czujnik jest na dole chłodnicy a koszt hmm nie wiem ja dostałem ostatnio za darmo w hurtowni chłodnic ale myślę że to groszowe sprawy.

Koszt to około 40 - 45 zł w zależności od producenta

Wielkie dzieki Panowie za pomoc

to nie jest czujnik tylko przelacznik wentylatora!!!!!

No tak,chyba wszyscy o tym samym mówimy tylko inaczej to ustrojstwo nazywamy

Cytat:
2007-03-27 20:45:00, Daniello_ pisze:
to nie jest czujnik tylko przelacznik wentylatora!!!!!

No przełącznik przełącznik ale załącza wentylator pod wpływem temperatury więc jest też swego rodzaju czujnikiem

Cytat:
2007-03-28 08:17:35, doman1001 pisze:
No przełącznik przełącznik ale załącza wentylator pod wpływem temperatury więc jest też swego rodzaju czujnikiem

Oczywiście, że jest czujnikiem bo sprawdza temperaturę. A jeśli mamy być tacy dokładni to jest to "włącznik termiczny wentylatora"

Apropo jesli ktos wymienial ten włacznik/czujnik ....to na produkt jakies firmy,i gdzie dostał?? Bo jest z nim duuuży problem,poniewaz nigdzie go nie maja,nawet w magazynach m.in. JCAuto czy Inter Carsie W ASO pow.ze na razie też nie maja...choc tam to on kosztuje ok.100zl to ja dziekuje bardzo!! Własnie w takich momentach wychodzi najwiekszy minus tych fur....mała dostepnosc czesci zamiennych No ale cóż jesli sie chce miec samochód orginalny,żadki na drogach to trzeba cierpieć I ja jestem na to gotów Najwyżej dopasuje ten włącznik z innego auta

Cytat:
2007-03-28 23:44:50, pyros pisze:
Apropo jesli ktos wymienial ten włacznik/czujnik ....to na produkt jakies firmy,i gdzie dostał?? Bo jest z nim duuuży problem,poniewaz nigdzie go nie maja,nawet w magazynach m.in. JCAuto czy Inter Carsie W ASO pow.ze na razie też nie maja...choc tam to on kosztuje ok.100zl to ja dziekuje bardzo!! Własnie w takich momentach wychodzi najwiekszy minus tych fur....mała dostepnosc czesci zamiennych No ale cóż jesli sie chce miec samochód orginalny,żadki na drogach to trzeba cierpieć I ja jestem na to gotów Najwyżej dopasuje ten włącznik z innego auta

Sprzedawałem to kilka miesięcy temu a teraz rzeczywiście nie jest dostępny. Obrazili się na nasze auta czy jak???

Spróbuj jeszcze tutaj http://moto.sklep.pl/index.php?modules=magazyn&action=prod&marka=1497&model=100916&silnik=208148&kategoria=100106&grupa=c111489

Pojedź do hurtowni hłodnic samochodowych gdzie mają też używki bo czujniki najczęściej wywalają to może dadza za darmochę. Ja tak to załatwiłem swego czasu

pasuje od mitsubishi colta

Własnie cos na ten temat słyszałem... Napisał bys dokladniej z jakiego rocznika i silnika pasuje ten włącznik