| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-03-25 00:13:49
A to nie taniej sprzedać, i kupić auto juz z klimą?? Klima z 1.8/2.0 nie pasuje do 1.5. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-03-25 08:16:04
Kupić z klimą... Kupić z klimą... a ile Golfów II miało klimę? Żaden! A wiesz ile tego szrotu kupionego za 1 ełuro u mnie po wsi jeździ. U nas to przynajmniej guzik z napisem AC można zamontować ![]() |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-03-25 09:18:47
Siema spalanie masz w normie mam podobny wynik tez nie szlag trafia ale zadko sie uda zejsc mi do 13/100 w miescie
jak brakuje mu mocy ma 100kkm kupiłes go z gazem to jedz do gaziaza kiedy był zakładany gaz moze czas wymienic reduktor co do klimy niema co zezbic jak masz min tysia na zbyciu to sprzedaj auto i kup z klima na to samo wyjdzie a moze nawet i lepiej |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-03-25 14:08:55
Adam,ty to potrafisz pocieszyć kolegę. .Pisze przecież że dopiero kupił,a ty mu radzisz coby sprzedał.
A poza tym,jeżeli narzeka że mu duzo pali bez klimy,to z klimą będzie palił jeszczę więcej |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2007-03-25 19:01:32 Z tego co piszesz to twoje auto ma jakieś totalne problemy z instalacją gazową, przez co nie jeździ normalnie na gazie i dużo go pali (możliwe że był to powód dla którego ktoś go sprzedał), a ty kupiłeś w dobrej cenie, bo inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć dlaczego kupiłeś espero bez klimy i od razu chcesz ją instalować, jeśli na rynku jest pełny wybór espero z klimatyzacją (o przekładce klimy moim zdaniem możesz zapomnieć bo koszt wyniesie cię tyle ile kosztowało to espero). Przekładka klimy do espero któe nigdy jej nie miało wymaga zmian w instalacji elektrycznej, przy nagrzewnicy i wielu innych miejscach, robił to RobertS któy jednak jak dla mnie jest magikiem w tych sprawach a i tak zeszło mu na tym kilka dni, o kosztach nie wspomnę.
|
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2007-03-25 22:07:37 Panowie,
Dziekuje serdecznie za Wasze odpowiedzi. Z auta jestem zadowolony poniewaz sprzet jest w idealnym stanie. Poprzedniego wlasciciela znam b. dobrze tak jak i to auto. Lubie majstrowc przy aucie stad ten moj pomysl o zalozeniu klimy. Pozdrawiam Klubowiczow. Rafal |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-03-26 07:29:27 Zacząłbym od pojeżdżenia trochę na benzynie i poobserwowania auta, ajk się zachowuje...czy objawy są takie same czy inne jak na gazie. Tak wogóle to ile auto ma przebiegu?
A w tej chwili zacząłbym od : -sonda lambda (jakie daje napięcia) - czujniki temperatury (są dwa, sprawdzić ten od komputera) - prawdopodobnie silnik krokowy ("benzynowy") wymaga czyszczenia - wymieniłbym wymiany filtr gazu -zapoznałbym się z dolotem powietrza, czy gazownicy czegośtam nie wymyślili cudacznego, może f. powietrza jest do wymiany - spuścił szlam z parownika...wymaga rozgrzania samochodu a własciwie parownika (ogólnie parownik po 100tys jest do ...wymiany-najczęściej)
- wyczyścił silnik krokowy od gazu - pojechał na regulację gazu - kupił Elektrosol (albo inny specyfik do styków) i spsikał wszystkie styki elektryczne jakie sa ...tam jaczęściej grasuje "zielenina" To tyle na początek...mam taki sam silnik jak Ty i mi pali ok 8,5-9l/100km w jeździe mieszanej. Gaz BP lub Shell. [ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2007-03-26 07:30:50 ] |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-03-31 23:40:41
To po taki rozpaczliwy tytuł posta???"Espero - duze spalanie, gasnie i sie dlawi..." |