Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MCZ BMW e39 Warszawa | 2003-06-10 23:14:12 Kartos,
Pamiętasz nasze rozmowy o akumulatorach? Wspomniałeś, że elektryka to twoja mocna strona- to coś poradź Mam taki dziwny problem. Akumulator mi się rozładował bez powodu!!. Zwarcia w instalacji nie ma, ładowanie jest jak żyleta a akumulator sie rozładował w czasie jazdy!!. Zdażyło się to już kiedyś ale wtedy myślałem, że to bateria siadła więc zmieniłem i prawie dwa lata był spokój. A teraz sytuacja się powtórzyła. Wygląda to tak: Wstaję rano wszystko chodzi cacy. Wyruszam za interesami w miasto. W ciągu dnia zapalam 4 razy bez problemu. 5 też i przejeżdzam ok. 15 km. Auto stoi ok. 1 godziny i zapalam ale aż kontrolki gasą. Następnegop dnia rano już nie zapalam. Akumulator "dead". Biorę akumulator z drugiego wozu, jeżdzę już piąty dzień i nic się nie dzieje. Byłem z Omą u elektrka sprawdzić ładowanie i niestety ale jest jak żyleta. Pozostawienie włączonych odbiorników też odpada (bo co to musiały by być za odbiorniku żeby przez godzinę "zjeść akumulator") Baterię z Omy po naładowaniu włożyłem do Renówki żony i od czterech dni ciągnie że można na samym rozruszniku jeździć. Kartos może ty a może ktoś inny ma pomysł co to mogło być bo chciałbym wiedzieć jako że auto stało się "niepewne" a tego bardzo nie lubię. Pozdro MCZ |
![]() DrA eS ... | 2003-06-10 23:21:40
Radio. I kielbaski. I piffko. A potem Prezesi LOB pchali. Godzinka nawet nieminela ![]() |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-06-10 23:44:13 Ach te wspomnienia Dramarku. hmmm. Mogę jeszcze raz odpalać na pych twoją bestię byle imprezkę powtórzyć. ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2003-06-11 10:18:59 Moze sie wtracam
ale mialem kiedys takie objawy jak nizej i nie byly one zwiazane z rozladowujacym sie akumlatorem lecz z przejsciem pomiedzu klamami a koncowkami akumlatora. Po oczyszczeniu w/w koncowek wszystko wracla do normy, lecz po jakims czasie znow to samo ja mu kluczyk a on mnie przygasa kontrolki (co za wredny samochod) no to ja maske cyk kluczyk 10 w dloni i paierek scierny cyk, maska w dol kluczyk cyk i brrrm, pojechali. zauwazylem ze czym wigotniej tym czescicej to sie zdarzalo, pewnia jakas niedorobka. No ale klemy i koncowki akuma to pewnie masz ok. |