Wiosenne porzadki :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wybrałem sie do Opla na wiosenny przegląd spowodowany tym, że zauważyłem olej silnikowy w płynie chlodniczym. Przy okazji wyszły dodatkowe problemy. Pytanie brzmi czy moze ktos zna zaufanego mechanika ktory to zrobi taniej niz w oplu? A moze ktos z grupowiczow prowadzi zaklad i podjal by sie tej roboty. Nie jest tego mało wiec moge sie wybrac w dowolne miejsce w kraju. Co trzeba zrobic:
- uszczelka miski olejowej (wyciek) - 289 + uszczelka ok 100,
- uszczelniacz tylni skrzyni biegow (wyciek na wale) - 372 + czesci,
- drązek środkowy (luzy) - 100 + 150(deometria) + 750 (drążek)
- uszczelka pod głowicą 743 (robocizna) + 450 (uszczelka) + 150 (szpilki)
- skraplacz (chlodnica) koszt 1000 + robocizna
(ceny z ASO Opla w Olsztynie)

Najbardziej wkurza mnie to ze robilem to wszystko jakies 1.5 roku temu w pewnym warsztacie w okolicy :/ A uszczelke pod glowica w pewnym ASO Opla niestety na czesciach z OpelShopu :/
Mam dosc robienia po 2-3 razy tego samego w krotkich odstepach czasu wiec szukam kogos kto to zrobi porzadnie.
W innym przypadku bede sie musial pozbyc bryki i zakupic inna.
Aha samochod to Opel Omega B z 1997 roku, X20XEV.

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Gudzy dnia 2007-04-05 17:46:16 ]

.

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2007-05-21 10:21:36 ]
[ powód edycji: na prośbę piszącego ]

-Uszczelka miski - pestka
-Skrzynia - manual czy automat? - srednio na jeza
- drążek - pestka
-uszczelka- to juz grubsza robota, ale zależy od wymagań
- skraplacz - to pamiętam 400zł + osuczacz 100zł + nabicie 200- robota - pestka.
Jutro dopiszę ile całość.

niezłe wiosenne porządki robicie panowie...
Ja na wiosne zamierzam wybebeszyć omeszke troszeczke ze środeczka i przeczyścić jakimś specjalistycznym preparatem do tapicerki, ponieważ jest jasna i z lekka zapyziała(brudna). Niegdyś do takich celów stosowałem wanish do dywanów i powiem że dawał rade Może macie jakieś sprawdzone preparaty typu jakaś magiczna pianka do czyszczenia czy cuś..?? Kiedyś u znajomego kierowcy co jeździ tirem widziałem jak na postoju sobie czyścił podsufitke taką pianką w puszce, niestety to dawno było nazwy pianki niepamiętam ale była gites. Raz pianką, dwa czystą suchą ściereczką bez szorowania i trzy było zaskakujące..
pozdro
michał....

[ wiadomość edytowana przez: magila_one dnia 2007-04-06 02:33:41 ]

ja użyłem pianki PRESTONE ok 15-17 zł w raczej każdym markecie można ją dostać, każdy namawiał mnie na wizyte w myjni celem umycia podsufitki ponieważ sam jak zaczne ja myć porobia mi sie plamy. Poszło 2 opakaowani tego i podsufitke mam jak z fabryki snieżnobiała bez zacieków

Scooby: skrzynia manual.

Myślę, że każdy większy warsztat, w każdym średnim mieście potrafiłby elegancko poradzić sobie z Twoim problemem. Najlepiej pytać się na lokalnych forach motoryzacyjnych. Z własnego doświadczenia wiem, że warsztaty z wieloletnią praktyką, które wyrobiły sobie lokalną renomę mają ją nie bez powodu. Zawsze doświadczenie właściciela i dobór przez niego pracowników owocuje dobrą jakością wykonanej usługi. Burakos i matoł raczej nie mają szans na rozwinięcie się i utrzymanie się na rynku

Niestety w moim regionie ci dwaj wymienieni przez ciebie kroluja

Cytat:
Burakos i matoł raczej nie mają szans na rozwinięcie się i utrzymanie się na rynku

co do tego to mam nieco inne zdanie, ale tylko nieco gdyż taki właśnie to potrafi klienta sobie urobić, zważcie na to że jest dużo ludzi którzy na motoryzacji znają się tak jak ja na szydełkowaniu.

I tu mamy przykład:
Cytat:
Niestety w moim regionie ci dwaj wymienieni przez ciebie kroluja

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: magila_one dnia 2007-04-07 01:43:49 ]