Zmiana nazwy klubu??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy moi,
Właśnie otrzymaliśmy na klubowego maila pismo treści następującej:

"To Whom it may concern

Our lawyer services just noticed that your club uses registered name of DAEWOO (C) that is registered trademark od Dawoo Motor Corp (C) and GMDMC. Taking above into consideration, we request to immediately stop using ouir registered trademark, otherwise the official leagal action will be taken.
In case of any question plerase contact our legal service office at:
legal@gmdwmc.com"

W skrócie, prawowity właściciel znaku DAEWOO wzywa nas do zaprzestania używania ich nazwy w nazwie naszego klubu. Mamy tydzień na zmianę domeny i nazwy naszego klubu. proszę o propozycje

Kontaktowałem się z czeskim klubem espero - też to dostali

1 kwietnia 2007

Cytat:
2007-04-01 11:13:41, piotr_ek pisze:
1 kwietnia 2007

Inaczej mówiąc...niech się walą na ryj

Mam propozycje
WWW.DAJEWOO.PL

www.espero.pl nie ma znaku

Cytat:
2007-04-01 13:00:57, Karol13 pisze:
www.espero.pl nie ma znaku

Ani nazwy daewoo dla porządku-eh,pierwszy kwietnia

nawet gdyby to nie nazywamy się Klub Daewoo tylko Espero a to nie nazwa zastrzeżona gdysz ta nazwe ma jakaś szkoła języka a co do znaczka to możemy sobie z kapusty zrobić łeb byka jak ma nasz nowy kolega

Zlomero Klub Polska. NMSP

Ponieważ teoretycznie każdą nazwę własną można zastrzec, proponuję jedynie zmienic formę a zachować "sens", np.:

Oficjalny Polzki Klup Dełu Ezpero

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2007-04-02 16:08:50, SpeedR pisze:
Ponieważ teoretycznie każdą nazwę własną można zastrzec, proponuję jedynie zmienic formę a zachować "sens", np.: Oficjalny Polzki Klup Dełu Ezpero Pozdrawiam - SpeedR

to MY możemy zastrzec tę nazwę dla internetowego klubu. Espero jako wyraz pospolity w niektórych językach może być zastrzeżony wyłącznie dla konkretnego zastosowania. Nie możemy w ten sposób nazwać samochodu, ale wszystko inne - owszem.

Równie dobrze my moglibyśmy wysłać maila do DMC i zażądać zaprzestania używania przez nich nazwy espero, bo my jej używamy dla określenia klubu.

pierdolą trzy po trzy...
po pierwsze: alias naszej strony to espero.of.pl a nie daewooespero.of.pl
po drugie: klub nazywa się "Internetowy Klub Espero" lub "Polski Klub Espero" - co widac po klubowych naklejkach...
po trzecie: dopóki nieprowadzimy pod nazwą "Daewoo" komercyjnej działalności to mogą nas w dupę pocałować...
ten sam problem miał internetowy Klub Vectry ale już nie pamiętam jak go rozwiązali... można by się z adminem w tej sprawie skontaktować...
...wiem natomiast jedno: że trzeba ze strony klubowej pousuwać znaczki firmowe Daewoo i na forum motonews nazwę z "Forum: Klub Daewoo Espero" skrócić na "Forum: Klub Espero"

a moze zmienic nazwe klubu na ---> Klub Zrzedliwych Zgredów??

bo ostatnio wszyscy sie ciepia o byle gowna

poza tym można im odpisać po polsku, by nas zbiorowo cmokli w bena. Ja osobiście nie rozumiem o czym oni do nas piszą. Nie znam słowa "whom", ani "may", podobnie jak wielu innych. W sumie to znam znaczenie "to", "we", "stop", "be". Reszta w pewnikiem w jakimś obcym języku, ale w jakim - nie napisali, więc nie bardzo wiadomo do jakiego tłumacza się udać.

Cytat:
2007-04-02 18:04:33, Robert_S pisze:
poza tym można im odpisać po polsku, by nas zbiorowo cmokli w bena. Ja osobiście nie rozumiem o czym oni do nas piszą. Nie znam słowa "whom", ani "may", podobnie jak wielu innych. W sumie to znam znaczenie "to", "we", "stop", "be". Reszta w pewnikiem w jakimś obcym języku, ale w jakim - nie napisali, więc nie bardzo wiadomo do jakiego tłumacza się udać.

Czyli krótko:kiss our asses

OK. Jako, że prima aprilis minął można wątek zamknąć i spuścić z wodą o co uprzejmie wnoszę podanie do Modów

Skoro Vectra miała taki problem to dziwi mnie takie postępowanie bo producentom powinno raczej zależeć na propagowaniu wyrobów i przywiązywaniu ludzi do marki poprzez wspieranie takich inicjatyw ale może w zarządach tychch firm siedzą same taborety...
Pod tym względem fajnie ma np. klub Hyunday'a bo tam jak się kiedys orientowałem (gdy rozważałem kupno Lantry) zdarza się, że na zlot wpada ktoś z "firmy" np. z nowym modelem auta do "obejrzenia".

Tak jak kolega YeLonkoskY powiedział powinno zalezeć im na promowaniu co mozna zobaczyc na www.mitsumaniaki.com gdzie honorowym klubowiczem jest japoniec szef Mitsubishi na Polske.