Pompa wody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powie mi moze ktos czy jak pompa wody cieknie to puszcza najczesciej uszczelka czy moze jakies lozysko siada i czy naprawa polega na wymianie tylko uszczelki czy tez calej pompy poradzcie.prosze o opinie

raczej przygotuj się na wymianę pompy

tak tez myslalem i jest roboty przy tym dzieki wielkie

roboty ponoc jest mase, ale jak leci to na bank pompa do wymiany. sa ludzie ktorzy naprawiaja pompy ale koszt naprawy jest praktycznie taki sam jak koszt nowej... takze decyzja nasuwa sie sama.

W swoim 1.4 jak wymienialem rozrzad to od razu z pompa.
Podobno jak siadzie pompa to rozrzad tez trzeba wymienic
Wspolczuje, bo mnie wszystko wynioslo ok 400 zl

rozrzad mam po 5tys dopiero wiec jest nowy juz byl na niego czas pompa cieknie 2 dni na postoju ale jeszcze nieduzo ale w najblizszym tygg. zajme sie nia

nie tzreba wymieniac tylko do wymiany pompy wody trzeba rozrzad sciagnac i warto go pzy okazji wymienic, no chyba ze jest nówka duuuzo roboty

tak wiem juz mialem z tym stycznosc dzieki wielkie

pompa napewno do wymiany a rozrząd jak nie dostał płynu to będzie ok ewentualnie sam pasek nie wiem jak to jest w 1.4 ale cieknąca pompa = wymiana pompy

u mnie woda ucieka po kole zamachowym od walu korbowego wiec dol pasla pewnie lekko z deczka dostal wody ale tylko 2dni ograniczam jazde i zmienie jak najszybciej