| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gecio1 espero Jastrzębie Zdrój | 2006-09-06 12:25:31 siemka nieświeci rezerwa co robić ?? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-09-06 12:47:20 Prawdopodobnie zaśniedziały Ci styki przy zbiorniku.
To częsta usterka w Esperaczkach. Wypnij, przeczyść (najlepiej poprsikać jakimś środkiem do połączeń elektrycznych), I powinno być OK. |
![]() Paint Klubowy Weteran Espero 1.8 CD Wa-wa Grochów | 2006-09-06 13:03:25 Tiaaaa no zobaczymy będę śledził ten temat bo jestem bardzo ciekawy
Daj znać jak to się skończyło |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-09-06 14:09:24
Dobra, eksperci od wskaźników i rezerw. Już mnie wq... mój wskaźnik, który działa jak chce, ale tak: są tam trzy kabelki, jeden bez osłonek (zardzewiały i zawalony tak, ze nie moge go ruszyć, ale jeszcze będę próbował) no i dwa w gumowych okrągłych osłonach. Które są od czego? No i te z gumkami chyba też można rozebrać i przeczyścić, tylko jak je ściągać, coby nie urwać czegoś? Wykręcają się jakoś, czy po prostu na chama ciągnąć w dół? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-09-06 14:31:54
U siebie, czyściłem to chyba ze 2 lata temu. Nie pamiętam żebym cokolwiek wykręcał
Po prostu, przy okazji gdy byłem w kanale powypinałem te kabelki popsikałem jakimś "Elektrokontaktem" czy czymś w tym stylu i w zasadzie jest OK. Nie pamiętam by były jakieś problemy z wypięciem... |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-09-06 15:34:49
Nooo, u mnie przy gumkach mam wrażenie, ze wyrwę z bebechami i paliwo mi na ryj zleci, a ten bez osłonek to prawie ułamałem. Żadne wd i inne wynalazki na razie nic nie dały... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-06 17:26:25 Te w osłonkach są coś jak wtyczka w gniazdko. One są gniazdkiem, a w aucie jest wtyczka. Śmiało rwij... zawsze "na krótko" możesz podłączyć. Ten trzeci zasyfiony to masa, możesz podpiąć gdziekolwiek, a nawet przedłużyć. Ja go wyrwałem, obrobiłem w gustowną wtyczkę i... spier*oliłem jak to ja. I teraz mając max paliwa mam wg wskaźnika 3/4. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-04-04 10:49:04 znalazłem na allegro takie cuś:
podivejte! |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2007-04-04 11:31:37 |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-04-05 10:42:44 OOOooo Kolego Robercie !!! a możeby tak ten "wynalazek" z allegro zaadaptować do pracy w zbiorniku wyrównawczym płynu chłodzącego - wyglada interesująco ! - u mnie trochę leci pompa - cieknie i płyn - zawsze to by można sie ustrzec przed zatarciem silnika ????
|
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-04-05 10:52:00 Dopiero teraz zajarzyłem, że nie kumam
Jak się zanurkuje pod samochód (pod zbiornik) to co ? W ściance zbiornika zupełnie z tyłu - jest czujnik poziomu paliwa czy pompa ? |
tommi-j Renault małopolska | 2007-04-05 10:57:20
Jak podniesiesz siedzisko kanapy to zobaczysz pompę paliwa. A jak zanurkujesz pod samochód, to zobaczysz wskaźnik poziomu paliwa, czyli to co na fotce którą zamieścił kol. HenBas |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-04-05 11:25:31 ....No pięknie
Tyle czasu jeżdżę a jeszcze nigdy pod tylnią kanapę nie zaglądałem
Dzięki |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-04-05 11:50:13 co do niepalącej się rezerwy to też myślałem że mam spaloną żarówkę bo od trzech lat mi się nieświeciła... aż któregoś dnia doszło do takiej sytuacji że nie miałem kiedy zatankować benzyny i w baku było już praktycznie sucho, bo po odpaleniu wskazówka nie drgała z zera ani na milimetr... i właśnie dopiero wtedy rezerwa mi się zapaliła... chyba trochę za późno... ...ale pompka się nie spaliła... |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-04-05 14:31:11 A ja już zgłupiałem
Rezerwa mi nie świeci - chyba
Kabelki przy czujniku nie wyglądały zbyt dobrze. Polutowałem je, zmieniłem końcówkę i lipa. Wskazówka opada do 0 i nic się nie zapala
Może paliwo spuścić i zobaczyć po przekręceniu kluczyka czy się zapali
Skończyły mi się już pomysły. Żarówka oczywiście sprawna |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-04-06 07:51:11
No to może jeszcze jedno - ostatnie - decydujące i chyba najprostsze podejście: Te dwa zaizolowane kabelki (jeden od kontrolki, drugi od wskazówki) spróbuj odłączyć od zacisków czujnika i zewrzyj do masy... (nie wiem który jest od czego) Z tego co mi się wydaje to po odłączeniu kabelka kontrolki i zwarciu jego do masy - kontrolka powina "sie" zapalić Spróbuj pociagnąć z innego miejsca jakiś prowizoryczny kabel z "pewną" masą ... bo ten tam masowy przy czujniku dla celów testowych może być niepewny. Jak to wykonasz a kontrolka dalej nie będzie paliła to coś jest z kablami "na trasie"... trzeba by je przedzwonić. |