Brak INTERCOOLER w Scoupe GT

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam problem.Otóż w moim Scoupe nie mam intercoolera a silnik ma posiada turbosprężarke.Z tego co wiem jeśli jest turbina to powinien być intrcooler w celu chłodzenia powietrza które wychodzi sprężone z turbiny...I tu pytania, czy jest to konieczne założenie intercoolera??czy sam we własnym zakresie jest możliwy montaż,albo jakie są koszta instalacji i ostatnie pytanie czy jaki musi być intercooler orginalny czy zapożyczony od jakiegoś innego auta????

OGARNIJ SIE KOLEGO TROCHE
bo robisz z siebie posmiewisko
masz funkcje szukaj

Jak to nie masz??? A co ukradli??? A może zapomnieli we fabryce zamontować???
Myśleć myśleć a potem pisać

a wogle ta rura.. taka fofalowana (dolot) idaca z turbo
to jakas taka wzieli z katowni powyginali i akurat pasuje idealnie na dlugosc.....
moze najpierw trzeba bylo chociaz popatrzec na zdjecia silnika NA a T/C jest troche ich w internecie

parskajac usmiechem
pozdrawiam

ok sprawdze dokładnie i dam znac

Widze, że tą brykę kupiłeś z Gryfina. Wiem gdzie mieszka poprzedni właściciel. Jutro może podjade do niego bo może w garażu ma intercooler i zapomniał Ci go oddać

Noo pojedź koniecznie. Może ma jeszcze tylne drzwi do Scoupe GT

no, no, no...
Ładnie to się tak naigrywać z ludzi?

Oj tam Zasłużył

Cytat:
2007-05-12 22:03:37, doman1001 pisze:
Noo pojedź koniecznie. Może ma jeszcze tylne drzwi do Scoupe GT

Niestety intercooler i tylne drzwi sprzedał na złom, ale ma kompletny wał napędowy z podporą, amorki tylnej klapy i toster z widokiem na morze . Jak ktoś chce to moge załatwić.

no nie na zlom oddal
mogl mi go zostawic...to bym sobie zamontowal
OK basta

do kolegi zadajacego pytanie ......

W SCOUPE GT nie bylo fabrycznie montowanego intercoolera.
w opcji tez nie
pozdrawiam

to od jakiego auta pasuje???kiedyś gdzieś czytałem że koleś wstawił od f.mondeo 1.8tdi a jeszcze inny od alfy.Wydaje mi się że nie powinna być chyba zbyt duża np.od Ducato haha

Koleś z IC od Forda Mondeo to Ja.
Pozdrawiam

Zachęcam do poczytania
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=125951&c=89&f=7&orderby=desc&hq=Misterny&start=0

Dzięki już się biorę za lekturę