[X1/9] prosba o info dot. silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
-------witam serdecznie. mam mały problem a mianowicie chodzi o to że wszedłem w posiadanie Fiata X1/9 bertone . Wszystko by było dobrze tylko nie mam papierów na niego i tez nie wiem jaki silnik jest do niego włożony.chciałbym sie dowiedzieć jaka jest pojemnośc i jaka moc i od czego on jest. posiadam zdjęcia i przesYłaM do was może Wy mi pomożecie. Dziękuję z góry i pozdrawiam. ----------

dostalem takiego maila. chlopak prosi o pomoc. wiecie cos na temat tego motoru?

jesli potrzeba wiecej zdjec, to dajcie znac, ale wszystkie wygladaja mniejwiecej tak samo. sorki za rozmiar, ale chcialem zeby bylo dokladnie widac

orgunalnie były 1.3 i 1.5 OHC.
to jest niewiadoej ( jak na razie ) pojemności DOHC na gażniku z poloneza. hehehe , generalnie niezła zmota

Super oryginalny x1/9 z DOHC'em Napiszcie gosciowi ze ma swapa.
Niech sie wypowiedza experci od DOHC bo ja sie nie znam...

niech sie gość sam zaloguje.

silnik jak każdy widzi to dohc (najprawdopodobniej z ritmiaka 1.6/2.0)
do właściciela:
przeczytaj numer silnika wybity na polu numerycznym,i/lub zmierz wysokość bloku (od osi górnych śrób łączących skrzynie z silnikiem do pow, blok/głowica)

jeździ to to? pokaż zdjęcia całości

ps. nie chcesz go sprzedać

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

pany a czasem nie bylo wersji z 1.4 dohc?? cos mi sie wydaje ze kiedys widzialem w jakis katalogach to auto z tym silnikiem...
no chyba ze mi sie wydawalo...

Cytat:
przeczytaj numer silnika wybity na polu numerycznym,i/lub zmierz wysokość bloku (od osi górnych śrób łączących skrzynie z silnikiem do pow, blok/głowica)

Dokładnie, niech zapoda pełny nr silnika.

Z tego co ja wiem to w X1/9 były tylko dwa silniki:

1290cm3 (128.A...)
1498cm3 (138.B...)

Te auta miały być sprzedawane jako Fiat 128 Spider, ale przykleła sie do niego nzwa robocza X1/9 i tk zostało.

Co do tego DOHC to definitywnie jest to swap, ale ja to już cinki jestem żeby rozpoznać jaki.

Ze zdjecia sie nie da rozpoznac. Numer albo pomiary.

OT:
BTW jest tu taki jeden do sprzedania, stan nawet nawet niezly, kolo krzyczy duze pieniadze jakies 2000 Euro ale mysle ze da sie go urobic.

Znalazlem rowniez Fiata 128 A dwudrzwiowego. Jak znalazl na kopie Yapkowoza. mozna z niego tez zrobic kopie Hormanna, zadzwonie do goscia zapytac ile chce za zlomka.

na rynek amerykański było wypuszczane x1/9 dohc 2.0

Witam
Jestem właścicielem tego Fiacika X1/9 . nadal nurtuje mnie nta niewiadoma z silnikiem. zobaczę na numery lub wezmę miarę. dodałbym zdjęcia ale nie wiem jak???
pozdrawiam

Może tak

kurde a w pierwszej chwili juz sie podjaralem ze dejta sobie kupil X1/9

panowie jak dodać zdjęcia do forum??

Cytat:
2007-04-13 09:47:32, zozola1 pisze:
panowie jak dodać zdjęcia do forum??

eh bylo juz 100 razy;
wchodzisz na www.imageshack.us
tam wgrywasz fote zaznaczasz zeby zmniejszcy do 800x600 albo 640x480
potem jak piszesz posta to klikasz na guzik obrazek i tam wklepujesz link do niego (w imageshack jest podpisany jako Direct link to image)

Cytat:
2007-04-13 08:27:54, 3zeR_MDS pisze:
kurde a w pierwszej chwili juz sie podjaralem ze dejta sobie kupil X1/9

ehh, tez bym chcial

Hej panowie

Mam juz numery z silnika
podaje w linijkach bo jest tego trochę
FF
S62
M400AA 16.0
4460623
To wszystko co było napisane na silniku: pliss
gaznik jest webera

czy to są numery z pola numerycznego(wybite),czy nadlewy na bloku?
do identyfikacji potrzebne są te pierwsze.

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

heh zolola1 odczytales numery z glowicy, poszukaj na bloku silnika ale chyba wyglada na to ze wszedles w posiadanie iksa z krakowa ktorego "prawie" kupilem w 2002 roku, malowany na zolto czerwono z dohc 1600 pod maska na gazniku z poloneza to prawdopodobnie ten , ja go wtedy nie kupilem wybralem 128 coupe i poszedl za 4000 zeta do tarnowa, pojezdzilem troche tym iksem jak go ogladalem, kopytko ma{lub mial bo to bylo pare lat temu} cholerne

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2007-04-13 19:14:55 ]

Witam chłopcy. przesyłam zdjęcie autka którego włascicielem jest teść Mowa tu o FIAT 850 SPIDER ZASYłAM ZDJęCIA:pnull