Szybkie pytanie sonda!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie mam czasu teraz szukac na forum i zalezy mi na jak najszybszej odpowiedzi czy sonda lambda z mondeo 1.8 zetec pasuje i nadaje sie do 1.6 zetec w escorcie???? z gory dziekuje

Jeśli liczba i kolory kabli się zgadzają to na 100% to bedzie to samo.
Pozdrawiam

dzieki czeka mnie wymiana po ciemku:/

Według MC nie pasuje. Ale to tylko katalog...

mam jeszcze jedno pytanie
czy po wymianie sondy powinno sie resetowac komputer?

Słyszałem, że są różne szkoły - jedna mówi, że powinno się resetować i czekać na adaptację całego układu - co trwa dość długo wbrew informacjom jakie podaje FORD. Z drugiej zaś strony dane i tak zostaną zaktualizowane podczas jazdy i nadpiszą te, które są obecnie w pamięci modułu.

Cytat:
2007-04-04 17:28:14, edis4 pisze:
Słyszałem, że są różne szkoły - jedna mówi, że powinno się resetować i czekać na adaptację całego układu - co trwa dość długo wbrew informacjom jakie podaje FORD. Z drugiej zaś strony dane i tak zostaną zaktualizowane podczas jazdy i nadpiszą te, które są obecnie w pamięci modułu.

Hmmm... chciałbym poznać te szkoły, bo ja do prowincjonalnej przyzakładówki chodziłem.

chyba zresetuje go dzieki za podpowiedz

lepiej zresetuj komp dostawal zle odczyty i sobie bledy porobil przechodzilem przez to w lanosie i meczylem gosci w serwisie co i jak.
zresetujesz bedzie sie ustawial od poczatku
ale jak nie zresetujesz to nic takiego sie nie stanie bedzie dalej jezdzil tylko ze z bledzikami i jak wszystko bedzie ok to sam je wywali

cos w tym stylu