Problem z przyspieszeniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z przyspieszeniem w moim espero 1.5 . Po wciśnięciu mocniej pedału gazu samochód prawie nie przyspiesza, dopiero jak powoli popuszczam pedał wtedy przyspiesza. Zjawisko to wystepuje na gazie jak i na bezynie i w dodatku nie zawsze. Czy to może być wina świec? lub przewodów w.n.?

Cytat:
2007-04-06 19:55:28, majkel2420 pisze:
Witam. Mam problem z przyspieszeniem w moim espero 1.5 . Po wciśnięciu mocniej pedału gazu samochód prawie nie przyspiesza, dopiero jak powoli popuszczam pedał wtedy przyspiesza. Zjawisko to wystepuje na gazie jak i na bezynie i w dodatku nie zawsze. Czy to może być wina świec? lub przewodów w.n.?

moze przepustnica...

Też tak mam czasem, a czasem rwie jak głupie... Podejrzewam, że parownik się zmęczył... Albo jakieś lewe powietrze.

Przeczyść silnik krokowy

Zawsze tak miałeś czy tak ci się porobiło? Pytam, bo swego czasu na zmianę użytkowałem 2 nexie: 1,5 8v i 1,5 16 v (czyli silnik taki jak w espero). I też męczyłem mechaników, że w tej 16 zaworówce muliło strasznie przy wciśnięciu gazu przy niskich obrotach. W porównaniu z nią 8 zaworówka szła ładnie od samego dołu. I podobno tak ma być. 16 ma po prostu dużą różnice momentu w dolnym (słaby moment) i górnym (dużo większy moment) zakresie obrotów. Więc, nauczyłem się po prostu kręcić silnik. I do dzisiaj pozostał mi odruch pulsacyjnego wciskania gazu

mam tak od poczatku jak go kupiłem, ale zauważyłem , że jak go przegazuje to mu przechodzi i leci jak zły!!, a w momencie kiedy sie muli to głośniej pracuje silnik