GPS odbiornik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie, mam SE P 910i i chciałem dokupić odbiornik aby mieć navigację co sądzicie o tym:

GPS

lub może polecicie coś innego.

[ wiadomość edytowana przez: Diro dnia 2006-11-03 19:33:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: Diro dnia 2006-11-03 19:43:30 ]

[ wiadomość edytowana przez: Diro dnia 2006-11-03 19:44:22 ]

Zapodaj jemu temat - zajmuje się takimi rzeczami i pewnie ci doradzi nawigacje i inne zabawki

Ale wśród jego osiągnięć Opla nie widać i to żadnego a to może wróżyć problemy. Być może się mylę?

Wiesz chodziło mi głównie o to że chłopak "siedzi" w nawigacjach i sprzętach elektronicznych już trochę czasu i wie co w trawie piszczy a poza tym jest z mojego miasta i wiem co robi także to nie tylko strona w necie ale polecana przeze mnie osoba jako kompetentna w w/w temacie.

Ja nie chcę modyfikować omesi, a jedynie dokupić do komórki odbiornik gps, zagadam do gościa, dzięki.

Cytat:
2006-11-03 22:42:50, Diro pisze:
Ja nie chcę modyfikować omesi, a jedynie dokupić do komórki odbiornik gps, zagadam do gościa, dzięki.

jak coś wymyślicie to daj znać - też sobie tak kombinowałem

Nie ma co kombinowac, polecam gotowe zestawy nawigacji satelitarnej. Kiedys bawilem sie w zewnetrzne GPS-y plus laptop(auto route). Strasznie to bylo niewygodne choc nie moge powiedziec, ze nie bylo pomocne. Dwa miesiace zakupilem Tom Tom Go 910, moge Wam powiedziec, ze inne cuda na paytku nie maja polotu do tego typu zestawow. Naprawde polecam.

Diro zadzwoń do mnie , mam takiego gościa co stawia takie nawigacje do tel.Albo na priw.Pozdrawiam Szuwarek

link

może cos takiego

[ wiadomość edytowana przez: arti-77 dnia 2006-11-05 19:54:31 ]

Bież śmiało sirf star III to wystarczy.

Cytat:
2006-11-05 12:58:07, Nav pisze:
Dwa miesiace zakupilem Tom Tom Go 910, moge Wam powiedziec, ze inne cuda na paytku nie maja polotu do tego typu zestawow. Naprawde polecam.

TT 910 daje radę . Czasem podpowiedź głosowa jest myląca, zwłaszcza na bardziej skomplikowanych rozjazdach, ale grafika jest bezbłędna.

BTW gdzie przyczepiasz? Dla mnie przyssawka do przedniej szyby powoduje, że jest zbyt daleko i niewygodnie. Ja przyczepiałem na drzwiach kierowcy przy lusterku. Tylko z otwieraniem szyby zonk.

pozdr, Robert

Zgadza pochylosc szyby w Omedze jest b. duza co powoduje,ze jest utrudniony dostep do Tom Toma jesli zaczepisz go nisko.
Podwieszam centralnie pod lustrkiem w polowie wysokosci szyby, a jak chce cos pomieszac podczas jazdy to biore do reki pilota

co do polecen glosowych to najbardziej podoba mi sie " na nastepnym skrzyzowaniu jedz do przodu"- a co qwa w bok mam jechac? Moim zdaniem zamiast tego "do przodu" powinno byc "prosto"

arti-77 ja mam tom tom mobile 6.0 i wygląda nawet przyzwoicie, a ponieważ chcę zestaw mobilny, łatwodemontowalny to właśnie myślę nad czymś takim, ten nadajnik Fm mnie zainteresował, ciekawe jak to w rzeczywistości się sprawdza i czy warto sobie nim zawracać głowę gdzy mam zestaw głośnomówiący w samochodzie.

Cytat:
2006-11-07 08:21:17, Diro pisze:
ten nadajnik Fm mnie zainteresował, ciekawe jak to w rzeczywistości się sprawdza i czy warto sobie nim zawracać głowę gdzy mam zestaw głośnomówiący w samochodzie.

Bluetooth? Bo jak tak, to uwaga, nie kazdy telefon da radę obsłużyc GPS i głośnomówiący naraz. Albo wymaga fikuśnej kombinacji przy uruchamianiu (właściwa kolejność, przekręcenie stacyjki w takim, a nie innym momencie itp sajgon).

pozdr, Robert

Cytat:
Bluetooth? Bo jak tak, to uwaga, nie kazdy telefon da radę obsłużyc GPS i głośnomówiący

To już przetestowałem, jak kiedyś się zapomniałem i wsiadłem do samochodu ze słuchawką (Bluetooth) na uchu połączoną z telefonem i wpiołem telefon do zestawu, nikt nie mógł się domnie dodzwonić (miałem ciągle zajęte) a ja myślałem że dali mi spokój.

Diro o to ten lin do inneo GPS prosze powiedzcie co Wy na to
http://allegro.pl/item139216638_najlepszy_gps_bluetooth_33h_pracy_16_satelit_hit.html

Odswiezam kotleta

Chce sobie sprawic odbiornik GPS do mojej MDA
moze ktos juz cos takiego przerabial
Jest tego zatrzesienie na allegro w roznych cenach...

Na co zwrocic uwage co moze byc potem przydatne

I od razu mowie ze nie chce ani tom toma ani innej navi do auta

Chce tylko dokupic nadajnik zainstalowac mapy i w droge

Pozdrawiam i z gory dzieki za doradztwo

aaaaa i pod bluetooth ofkors

[ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2007-04-12 16:13:24 ]

Witaj

Ja właśnie kupiłem coś takiego i dziś otrzymałem przesyłkę. Zainstalowałem wszystko razem z darmowym programem Nav4all i chodzi lala..
Połączyłem wszystko z telefonem SE K600i.
Działa podobno z wszystkimi urządzeniami w których jest bluetooth.

Aha.. ten program wymaga połączenia przez GPRS, bo mapy pobiera, ale nie ciągnie dużo danych.

a jakiej firmy kupiles ??

i czym sie kierowales tylko cena czy moze jakies parametry...

wrzuc linka jesli nie problem

Pozdrawiam

Polecam
TEN
oparty na najlepszym obecnie na rynku chipsecie SIRF STAR III

[ wiadomość edytowana przez: _Gepard_ dnia 2007-04-15 01:48:12 ]