Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() facet_ Omega B MV6 automat Katowice | 2007-04-04 22:50:22 dzis sluchalem na ZETce Janusza Weissa na temat swiatel caly rok , wychodzi na to ze niektore kraje wrecz odchodza od tego bo to nic nie daje wrecz przeciwnie, o 1,5 procenta zwieksza sie spalanie a wiec i emisja spalin, koszty , zreszta posluchajcie sami
prosze kliknac na czesc 1 i czesc 2 bo wstep jest o zupelnie czym innym http://www.radiozet.pl/dzwoniedo.php?action=1&id=4104&date_year_month=&page=1 pozdrawiam... |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2007-04-05 09:00:51 I co zwolennicy zamilkili ???
Zanim napisałem w porzednim wątku, że to durny przepis i nie zmieni bezpieczeństwa na drogach to przejażałem min te co zsoatały podane w audcycji infromacje, analizy, stąd moje takie stanowcze przeciw. PRZEPIS JEST DURNY i nic na to nie poradzimy. Zawsze mi się wydaje że powinniśmy korzystać ze sprawdzonych już działań a nie eksperymentować. Rzygać mi się chce jak czytam takie lub podobne durne przepisy tworzone przez obecny pseudoprawicowy rząd. Przepsi wchodzi z dniem 17.04.07 i czy chcem czy nie, musimy mieć włączone. Tej zimy pokazałem raz jadącemu równoległe ze mną policyjnej skodzie, że nie ma zapalonych świateł. Trzeba było widzieć ich miny bezcenne ale co oni winni? |
![]() xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2007-04-05 09:31:08 przepis wchodzi w życie i od 17 kwietnia wszyscy jeżdżą na światłach. a co do oodchodzenia od tego pomysłu to jest wręcz odwrotnie bo w unii chcą wprowadzic obligatoryjny przepis o świtłach. więcej zatruwa się środowisko używając klimatyzacji (nikt nie protestuje?) niż światła.
chodzi moi drodzy o bezpieczeństwo i bezsprzecznie lepiej widoczne jest auto ze światłami niż bez, a 40 zł rocznie o żaden koszt w porównaniu z większym bezpieczeństwem. nawet jeśli wy macie sokoli wzrok to ilu jest kierowców różnej maści zp z kurzą ślepotą którzy zauważą wcześniej wasze auto i nie zrobią jakiegoś kretyńskiego manewru. |
![]() dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2007-04-05 09:35:36 Dawno takiego malkontenciego bredzenia w wykonaniu Weissa nie slyszalem (choc w sumie za to mu placa). Wylaczylem w polowie bo nie dalo sie sluchac. Jeszcze nie jeden z Was podziekuje za ten durny przepis.
[ wiadomość edytowana przez: dominiq dnia 2007-04-05 09:37:43 ] |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2007-04-05 10:19:07
W jaki sposoób? |
![]() dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2007-04-05 10:22:32
Bo klima powoduje wieksze zuzycie paliwa niz zarowy? Poza tym rozbawia mnie fakt, ze wiekszosc z oburzonych durnym przepisem przyznaje, ze jezdzi non stop na swiatlach z Weissem na czele - czyli co? - rozdwojenie jazni? |
profil-usunięty | 2007-04-05 10:28:16 Że też Wy jeszcze nie macie dosyć... ![]() |
![]() dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2007-04-05 10:29:46
dobry flejm nie jest zly ![]() |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-04-05 10:45:56 facet_ , gratuluje pomysłu!!! ![]() Właśnie pokazałeś, jak w piękny sposób ominąć zablokowanie wątku ![]() Ciekawe co na to LOB-owa Brać z najwyższego szczebla pilnująca tutaj porządku...?? ![]() Co do przepisu, to wchodzi w życie i trudno się mówi, ale i tak to durnota, co już udowodniła niejedna osoba w tym i wcześniejszym wątku. Nawet, jeśliby się zgodzić z jakąś jego częścią/zamysłem, to przepis jest przede wszystkim niedopracowany... |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2007-04-05 11:45:43
...czyli DURNY!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-04-05 13:20:11 ja jestem zdecydowanie za zapalonymi swiatlami ![]() Tylko mam jedno ale, w miescie nie powinno byc takiego obowiazku, ale poza miastem juz tak, bo to glownie chodzi o trasy poza miastem. W miescie to sie bardziej stoi niz jezdzi ![]() edit: Choc z drugiej strony obszary zabudowane sa takze na drogach krajowych, to jakby ktos tak jechal, to mialby dyskoteke, zgas, zapala, zgas, zapal ![]() [ wiadomość edytowana przez: fatboy82 dnia 2007-04-05 13:21:05 ] |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-04-05 14:40:54 tak tylko nie bierzesz pod uwage ze Niemcy i Austria maja takie drogi, ze moga jezdzic po nich z kazda predkoscia i nie musza miec wlaczonych swiatel, bo i tak nie ma kto na nie patrzec ![]() U nas za to 99% drog ma przeciwlegly pas oddzielony linia ciagla, ktora i tak wiekszosc przekracza, wiec w tym momencie warto by mial zapalone swiatla, bo jakbys nie patrzyl lepiej takiego widac, z wiekszej odleglosci. Jak bedziemy miec takie drogi jak Niemcy to spokojnie mozna zlikwidowac taki przepis ![]() |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-04-05 15:30:02 Apropos robienia pod publikę,
W ostatnim auto-świecie jest raport dotyczący emisji CO2, i ogromnego bicia piany na temat ograniczenia jego emisji z samochodów ![]() Tymczasem wynika, że cały przemysł (w tym autka) to zaledwie 7% całej światowej emisji CO2, a reszta to zwierzęta, ludzie, wulkany itp. He, he usunąć Chiny i Indie i od razu na Ziemi chłodniej się zrobi ![]() |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-04-05 16:10:03 A ja tam sie ciesze.
Bede mogl jechac teraz 20kmh szybciej pod slonce, bo bede widzial wszytkich "przeciwnikow swiatel" i obroncow natury, hipokrytow z silnikami powyzej dwoch litrow. I naprawde, mysle sobie i mam gleboka nadzieje, ze wiekszosc "pogladow" na temat swiatel, to sa czyste jaja i ironia, bo jesli niektorzy mowia to co mowia na powaznie to mi sie plakac chce.... Polemika nie ma zdanego sensu, przepis jest i swiatla maja byc. Po co dalej "meczyc bule" ? Pozdrawiam wszystkich i tych oswiecoych i tych nie ![]() Vino |
![]() dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2007-04-05 17:22:09 Pomuc mu Wina, dobrze gada ![]() ![]() |
profil-usunięty | 2007-04-05 17:29:26
![]() |