Nowa corolla. na rynki wymagające inaczej?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dlaczego nowej corolli nie sprzedają w niemczech i we francji? czyżby to z założenia model na europę wschodnią, turcję i amerykę południową? czy ktoś wie gdzie nowy model jest produkowany? zastanawia mnie też tylna belka skrętna. ponoć to pięta achillesowa dotychczasowego modelu, po którym dziedziczy mechanikę, płytę podłogową i silniki. jak to jest z tą belką, to prawda że mocno się po czasie wichruje i nie można jej naprawić?

sam sobie dzisiaj odpowiedziałem okazuje się że nowy pojazd jako chyba jedyny z osobowych jest w całości robiony w Japonii!!! Niezłe wrażenie zrobiły na mnie wymiary: rozstaw kół większy niż w Avensisie, silnik 1.6 nowszy i mocniejszy, cena sporo niższa...

Cytat:
2007-04-09 22:14:42, arturg pisze:
dlaczego nowej corolli nie sprzedają w niemczech i we francji?....

Na tych rynkach Corolla Sedan nie miałaby właściwego rynku zbytu i pewnie dlatego nie mam jej w sprzedaży.
Jeśli weźmiesz po uwagę silnik 1.8 w avensis w wersji sol to zapłacisz ok 86000, a w corolli 1.6 też wersję sol to ok. 77000. Przyśpieszenie podobne, wyposażenie też, ale komfort, przestronność wnetrza znacznie lepszy w avensis.
Rozstaw osi rzeczywiście jest wiekszy w corolli, ale tylko o 1cm. Jednak na komfort podróżowania istotny jest rozstaw osi, który jest wiekszy w ave o 10 cm.
Auris 177 konny, 5 drzwi, też (na razie) jest robiony w Japonii.
ale 3 drzwiowy w... Turcji