Wymiana klockow chamulcowych w fordzie1,3 rok 93

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
skladale klocki chamulcowei wszystko bylo by dobrze tylko klocki nowe so wieksze i przy zakladaniu kola wystopil proglem kolo dokrecilem ale niechce sie obracac myslalem ze klocki sa nie te ale sie okazalp ze klocki sa takie jak maja buc tylko kolo doszlo do zaciska i zaczelo obcierac o zacisk szczek chamulcowych iwtedy wpadlem na pomysl ze miedzy tarcze a kolo podlozylem podkladki i wtedy problem rozwiozalem!!!! jak ktosc bedzie mial taki problem niech sproboje podlozyc podkladki to powino pomuc?

Ajk ktosc bedzie mial atki proglem anapewno se sproboje.

Nic nie rozumiem.. przeedytuj posta i napisz po ludzku..

omg...to jak Ty wymieniles te klocki ze nagle zacisk zaczal Ci obcierac o felge moze zalozyles felge ze zlym ET? bo nie wiem jak mozna zle zamontowac zacisk .. chyba nie ma takiej opcji raczej bo tam jest wszystko na styk

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-04-14 18:37:00 ]

co to ma być

pierwszy raz sie z takim czyms spotykam chyba jeszcze malo widzialem

hahaha podkładki miedzy koło a tarcze

Niebije ci kierownica

[ wiadomość edytowana przez: m-chmielo dnia 2007-04-14 17:47:34 ]

kurcze tez nie czaje, ja w swoim szczurze wymieniałem tarcze i klocki i tam nie ma jak coś źle założyć (chyba że ci sie szpilka ułamie jak mi grrrr) ale podejrzewam że koledze chodzi o to że nowe (pełne) klocki nie chciały się zmieścić, w miejsce po starych, to normalne trzeba tłok cofnąć z tego co pamiętam.Ale podkładki??