Co grozi za jazde bez przegladu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Dzis konczy mi sie przeglad.Pojechalem ale kazali podspawac mi podluznice i zrobic reczny.OK-zrobię! Ale jak mam do nich pozniej dojechac? Bez przegladu? NIe dostalem zadnego papierka ze u nich na przegladzie bylem.

powinieneś dostać taki przegląd tymczasowy na 2 tygodnie ja taki dostałem. a za jazde bez przeglądu grozi:
1 w razie wypadku nie masz ubezpieczenia
2 kontroli- zabierają auto

Cytat:
2 kontroli- zabierają auto

grozi mandatem i utratą dowodu rejestracyjnego.

zabierają dowód a autko na lawete bo przecierz nie może jechać niesprawny pojazd po ulicy nie???

Nie jezdzij autem póki go nie zrobisz, pozniej jak pospawasz i zrobisz ręczny to go go go odrazu na przegląd. Przerabiałem ten temat jak mialem malucha, zadnego tymczasowego przegladu nie dostalem i musialem dojechac na stacje diagnostyczną bez papierów

Nic mi nie dali. Kazali pospawac i dopiero wtedy przyjechac.Przeglad mam jeszcze dzisiaj ale watpie by udalo sie to pospawac w kilka godzin.
No dobra a jak mnie policja w drodze na przeglad zatrzyma?

[ wiadomość edytowana przez: Przemm dnia 2007-05-09 12:37:42 ]

No dobra a jak mnie policja w drodze na przeglad zatrzyma?

Cytat:

to niech znajomy jedzie przed toba a ty za nim tylko nie za blisko dwóch aut naraz ponowie w mudurkach nie zatrzymają no chyba ze bedziesz miał pecha

Hmm no prawdopodobienstwo raczej male ze Cie zatrzymają ale wszystko sie moze zdarzyc. Niech ktos jedzie przed Tobą tak jak kolega wczesniej pisze.

Aaa i jedz ostrożnie bo jak zaliczysz jakiegoś dzwona to lipa będzie, nawet jak ktoś w Ciebie przywali nie z Twojej winy.

Pozdrawiam

Do kilku dni nic Ci nie zrobią, diagnostyk mi kiedyś mówił że do 7 dni po terminie mozna jeszcze jechać. Jeśli zatrzyma Cię police to nie dostaniesz mandatu tylko zabiorą Ci dowód i wystawią tymczasówke, no chyba że będziesz dyskutował. W każdym razie żadnej lawety nie będzie na 100%

Zajob ma rację, mi za jazde bez przeglądu zabrali tylko dowód, dostałem papierek z którym miałem jechać na przegląd i to wszystko. Czas operacyjny na przegląd był chyba 2tygodnie.

Za brak przeglądu zabierają dowód rej. i daj tymczasowy i mandat 100 zł i 1 lub 2 pukty. OC jest ważne czy przegląd jest czy niema, w AC jest ważny przegląd. Zadna laweta ! Jak niema OC to na lawete idzie.

ja jezdzilem rok bez przegladu i jezdzilbym dluzej gdyby mnie nie zatrzymal policjant , ktory zauwazyl ze rok temu skonczyl mi sie przeglad wzial mi dowod i dal taki tymczasowy i jak podbilem to pojechalem do niego i mi oddal. Bez mandatu (ale koles byl ok zreszta z tej samej miejscowosci

Mój znajomy jeździł skodą favorit bez przeglądu dwa lata i jak go zatrzymali to on powiedział ze zapomniał na smierc i takie tam i nic mu nie zrobili. Poprostu zalezy na jakich policjantów trafisz

Cytat:
2007-05-09 12:45:08, Otizon pisze:
No dobra a jak mnie policja w drodze na przeglad zatrzyma? to niech znajomy jedzie przed toba a ty za nim tylko nie za blisko dwóch aut naraz ponowie w mudurkach nie zatrzymają no chyba ze bedziesz miał pecha

eee tam
jak potrzebowałem zarejestrowac bratu golfa to wzielem tabliczki z innego (on mial bez - niemcy), dowód i nawet przy kontroli policjant nie zauważył różnicy - chyba był daltonistą, bo czerwony to ten golf nie był

eee tam
jak potrzebowałem zarejestrowac bratu golfa to wzielem tabliczki z innego (on mial bez - niemcy), dowód i nawet przy kontroli policjant nie zauważył różnicy - chyba był daltonistą, bo czerwony to ten golf nie był
Cytat:

mogłes sobie narobić niezłego bałaganu- a temu policjantowi to kup flaszke i jadnie podziekuj