Pytanko o przelutowanie skrzynki bezpiecznikow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Wyjelem skrzynke bezpiecznikow z mojego Essiego bo mam problemy z elektryka ( nie chodzi tylnia wycieraczka i wariuja przelonczniki od podgrzewania tylniej szyby i swiatel przeciw mgielnych) Rozkrecilem ja i okazalo sie ze po jednej stronie bylo chyba na niej cos rozlane bo byla plama i byla brudna. Wyczyscilem ja pendzelkiem brud szczedl. Mam pytanie czy mam przelutowywac wszystkie te luty gdzie bylo zalane Bo one sa troszke ciemniejsze od pozostalych (nie blyszcza sie) czy tylko te co prawie cyny na nich niema (3 sa takie) i czy mam ta stara cyne zdjac i nalorzyc nowa (mam odsysarke do cyny) Powiedzcie mi jeszcze czy moglo sie cos stac w srodku i czy ja rozlutowywac Czekam na odp pozdrawiam

jak masz skrzynke na stole i checi to pokusilbym sie o przejrzenie od środka. Jak rozlejesz na niepewny punkt troche cyny to na pewno nic sie nie stanie. Starej cyny nie musisz odsysać. Kropla kalafonii + swieżej cyny i przegrzać i powinno być git.

fotorelacja

a tu masz mala fotorelacja moze cos pomoze

Cytat:
2007-09-05 17:19:14, koniuXR3i pisze:
fotorelacja a tu masz mala fotorelacja moze cos pomoze

Widzialem juz ja. Mam jeszcze pytanko czy przelutowywac wszystkie luty bo w tej fotorelacji Miro przelutowywal wszystkie. Czy to jestr konieczne

dobry lut jest lsniacy ,bez obwódek czy tam krazków wokół oblutowanego elementu. Jak nie wiesz i nie jesteś pewien to lepiej lutuj wszystkie. Ja lutowałem tylko takie niepewne z tym że mozna sie naciąc i wtedy jest checa bo trzeba drugi raz rozbierać.
Niebawem mnie to tez czeka bo bratu w mk7 coś niedomaga w skrzynce

Cytat:
2007-09-05 17:43:46, arti31 pisze:
dobry lut jest lsniacy ,bez obwódek czy tam krazków wokół oblutowanego elementu. Jak nie wiesz i nie jesteś pewien to lepiej lutuj wszystkie. Ja lutowałem tylko takie niepewne z tym że mozna sie naciąc i wtedy jest checa bo trzeba drugi raz rozbierać. Niebawem mnie to tez czeka bo bratu w mk7 coś niedomaga w skrzynce

Wielkie dzieki pozdrawiam