Co sądzicie o tych autach??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Tak sobie ostatnio przeglądam ogłoszenia samochodów bo w niedługim czasie zamierzam coś zmienić co sądzicie o VOLVO S40 tak miedzy 1998-2000 r albo VECTRA B po liftingu tak do 2000 roku. który byście z nich wybrali

[ wiadomość edytowana przez: adasko_21 dnia 2007-08-20 22:13:04 ]

z dwojga złego ...vectra...

choćby ze względu na extremalnie różne od bardziej awaryjnego volvo ..koszty serwisowe

VOLVO awaryjne zawsze mi sie wydawało ze na pewno mniej od opla. Patrzyłem tez ceny takich podstawowych części i aż takiej wielkiej różnicy nie zauwazyłem no ale może sie mylę.

Ani jedne ani drugie auto nie uwazam zeby bylo dobre Z dwojga zlego volvo. W vectrze elektronika jest sredniej jakosci, zawias tak samo, a precyzja wybierania biegow nie istnieje

do jakiej kwoty auto ma być???

z dwojga złego może vectra narazie

Cytat:
2007-08-20 22:42:44, maskekk pisze:
a precyzja wybierania biegow nie istnieje

A w złomero istnieje. Chociaż z drugiej strony to po przesiadce na złomgunę nie mogłem się przyzwyczaić m.in. do precyzji skrzyni biegów. W złomero i lanosie można dać bieg ok.1,4 i będzie jedynka, można przesunąć wajchę na 2,7 i będzie trójka. W złomgunie jedynka musi być jedynką, a trójka trókją.

Auto tak max do 20 tys ze wszystkimi opłatami.

Cytat:
2007-08-21 08:09:16, adasko_21 pisze:
Auto tak max do 20 tys ze wszystkimi opłatami.

Złomgunę

Nie podoba mi sie laguna

Cytat:
2007-08-21 09:01:30, adasko_21 pisze:
Nie podoba mi sie laguna

A wektra pięknością dorównuje amfiblii pana Samochodzika.

Cytat:
2007-08-21 09:10:25, piotr_ek pisze:
A wektra pięknością dorównuje amfiblii pana Samochodzika.

a propo laguny
znajomy ma w szwajcarii do wziecia złomgune 3.0 fałszesc za 800 franków czyli jakies 2tys pln plus opłaty i sprowadzenie tyle ze zrocznik 96 cena dosyc dobra

wektra hmmm. miałem okazje jezdzic takowa 2.0 w klimatroniku 99r czy 00 niewazne ale zawiecha tylna to tak napier...zehej (tuleja pływająca X6) i tak co roku poza tym cicho zmiare jezdzi choc na klimie juz sie meczyła

Wektry bym nie kupił volvo sam niewiem
za takie kase rozejzyj sie za avensis, czy primerą

Cytat:
2007-08-21 10:24:58, Kula69 pisze:
a propo laguny znajomy ma w szwajcarii do wziecia złomgune 3.0 fałszesc za 800 franków czyli jakies 2tys pln plus opłaty i sprowadzenie tyle ze zrocznik 96 cena dosyc dobra

Na te modele zawsze z wyjątkiem salonu cena była dobra. Wisi takie od roku tutaj

o na taką to sie chyba sie niedługo szarpne plus gaz 3000zł
tyle ze ceny niektórych czesci sa zaporowe np wysprzeglik 1100zł
podobno rozrzad z wymianą w serwisie ok 5000-6000zł
wsumie same graty na alledrogo to koszt ok 800-1000zł ale trzeba chyba silnik wyjąc do wymiany bo tam niem gdzie palca wcisnąc
dla porównania kolega ceni sobie taką w gazie 25000zł

Cytat:
2007-08-21 10:58:44, Kula69 pisze:
o na taką to sie chyba sie niedługo szarpne plus gaz 3000zł

Gaz to profanacja w takim aucie.

Cytat:
podobno rozrzad z wymianą w serwisie ok 5000-6000zł

ASO Reno jest chyba najdroższe na świecie.

Cytat:
dla porównania kolega ceni sobie taką w gazie 25000zł

Starą złomgunę z mało chodliwym silnikiem... niech zapomni.

Cytat:
2007-08-21 11:10:41, piotr_ek pisze:
Starą złomgunę z mało chodliwym silnikiem... niech zapomni.

najlepsze jest to ze klientka go "nachodzi" nawet za takie piniądze ale jakos mu nie spieszno

Co do gazu to niemusi go byc widac , nie wszyscy musza wiedziec
fakt ze w/g kompa z ostatnich 3000km srednia to 12.6 /100 jak sie ja cisnie pokaze i 17-18! a to za duzo mimi wszystko ale jak miał bym lac 18l na sete za 4.40 albo i wiecej to wole wlac 20 l za 2.10 -2.20
profanacja nie profanacja ale montuja gaz i do biemdablju 4.4 a na wet i 5 litrów wiec w takiej 3.0 to chyba powinna byc norma

wypowiedzcie sie konkretnie o tych samochodach a nie o jakimś szrocie lagunie

Cytat:
2007-08-21 11:44:30, adasko_21 pisze:
wypowiedzcie sie konkretnie o tych samochodach a nie o jakimś szrocie lagunie

Kolega ma wektrę. Niby wypas, autoklima, podłokietnik (tak! w wielu wektrach B nie ma podłokietnika z przodu) i co kilka dni słyszę co będzie robił przy tym aucie a to wydech, a to zawieszenie, a to znów hamulce, a to gazu nie mógł wyregulować. A najgorsze z tego wszystkiego jest to co w złomero, czyli RUDA!!! I to wcale nie mało - może mniej rzuca się w oczy i wolniej postępuje, ale za 3 lata wylezie mu wszędzie. Więc zadaj sobie jeszcze raz pytanie co jest szrotem

Jezuuu, niech tylko nOras usłyszy co mówicie na Vectrę

No ok to teraz poprosze jakąs wypowiedz o Volvo ( podobno laguna ma silnik od Volvo )

Cytat:
2007-08-21 13:16:04, adasko_21 pisze:
( podobno laguna ma silnik od Volvo )

Nie podobno, a naprawdę. Ja takowy mam - 2.0 16V, 139 KM. Poniżej 8l/100 km jeszcze mi się nie udało zejść, a z klimą standardem jest 8,5l/100 km.