UPC ROUTER PROBLEM Z KONFIGURACJA KTO MOZE MI POMOC?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Przeprowadziłem sie z Rembertowa do Zielonki. I tu pojawił się problem. W starym miejscu zamieszkania miałem dostawcę osiedlowego i skonfigurowałem sobie router bez problemu. Router LinkSys WRT 54G. I tam miałem statyczne IP i konkretny DNS. I wszystko hulało zarówno na Wi-Fi jak i po kablu, natomiast tu mam następujace dane:

] UPC IP [/URL]. i

nie wiem jak skonfigurowaC TEN ROUTER bo zarówno na dhcp jaki static Ip jest lipa. Czy ktoś może mi pomóc?

[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2007-04-17 23:11:39 ]

Problem może stać po stronie kodu MAC routera. Nic nie napisałeś o obecnym dostawcy neta, czy masz np. neaostradę, czy czepiesz internet z kablówki.

chello - UPC

Cytat:
2007-04-18 06:44:59, misiekwwa pisze:
chello - UPC

chello ma jakieś blokady i router nie zawsze chce działać.
oni zdaje się zabraniają dzielenia sygnału na własną rękę - możesz jedynie wynająć od nich router
Jednak i na to są sposoby. Spróbuj ustawić mac adres routera na taki sam jak Twojego komputera. Wyłącz firewall jeśli takowy posiadasz. Jeśli internet ruszy - włącz firewall ponownie

Czy masz już podpisaną umowę z Chello?
Jeśli nie, to nie połączysz się z siecią.

Tak jak polecał przedmówca. Trzeba sklonować Mac adres karty sieciowej komputera. Router powinien mieć taką funkcję. UPC pozwala na podłączenie liczby komputerów w zależności od rodzaju łącza, co oczywiście można sobie podzielić właśnie poprzez router z nadanym adresem karty sieciowej. Ja klonowałem adres w aster gdy jeszcze nie można było podłączać dodatkowego komputera a za ich zgodą kosztowało to 17 zł miesięcznie.

Cytat:
2007-04-18 09:23:41, slayter pisze:
Tak jak polecał przedmówca. Trzeba sklonować Mac adres karty sieciowej komputera. Router powinien mieć taką funkcję. UPC pozwala na podłączenie liczby komputerów w zależności od rodzaju łącza, co oczywiście można sobie podzielić właśnie poprzez router z nadanym adresem karty sieciowej.

Potwierdzam

u mnie hula przez router

Cytat:

Czy masz już podpisaną umowę z Chello?
Jeśli nie, to nie połączysz się z siecią.

Umowę mam podpisaną i to chello clasic z opcją na 5 terminali. Sorry że odpisuje wieczorami ale mam taki tu zapierdol ( remont ze nie mam nawet czasu i już siły sie w dupę podrapać )

Hula !!! HURA SKLONOWANIE MACA DZIAŁA INTERNET ŚMIGA. Teraz drugie pytanie na sieci osiedlowej na skype nie miałem pogłosu a teraz jak mnie ludzie slysza to z zajebistym poglosem a mam lacze 5 mb. cZYM TO MOżE BYć SPOWODOWane? Dzieki za pomoc z routerem.

Cytat:
2007-04-18 22:36:08, misiekwwa pisze:
na skype nie miałem pogłosu a teraz jak mnie ludzie slysza to z zajebistym poglosem

Najczęściej pogłos jest jak mikrofon łapie dźwięk z głośników. Problem był z jedną osobą czy z kilkoma?

Zadzwoń na połączenie testowe skype i sprawdź czy u Ciebie jest OK. Jak nie to pożycz od kogoś słuchawki z mikrofonem i powtórz test.

Cytat:

Najczęściej pogłos jest jak mikrofon łapie dźwięk z głośników. Problem był z jedną osobą czy z kilkoma?

Zadzwoń na połączenie testowe skype i sprawdź czy u Ciebie jest OK. Jak nie to pożycz od kogoś słuchawki z mikrofonem i powtórz test.

Kurde słąwek to to ja wiem i mam sluchawki z mikrofonem i jest to samo z kilkoma osobami sprAWDZALEM

Może mało prawdopodobne ale mnie się zdarzyło:
a/ ustawienia karty dźwiekowej. Niektóre karty maja możliwość ustawiania "bajerków" typu pogłos, zmiana barwy czy cyfrowe przetwearzanie dźwięku. Może masz coś właczone??
b/ Raz mi się zdarzyło, że gierka miała efekt pogłosu i po wyłaczeniu ten efekt zostawał.