| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-23 09:05:08 uwierz ze wiecej wyrzeczen bedzie cie kosztowalo...., zamontowanie bagaznika z tylu???
czemu ma to sluzyc???? jesli nie dajesz rady sa bagazniki dachowe z roznymi przemyslnymi mechanizmami pozwalajacymi na minimalny wklad. sily przy zaladunku ???? bierz to co z atestem........a bagaznik tylny moze w niektorych sytuacjach przeszkadzac w parkowaniu.... no i rowery wystaja za obrys?????? |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-23 09:41:47 ok...... to juz wybor nalezy di kolezanki....
A bagaznik jak sie otwiera, wtedy???? no i jest jeszcze taka opcja....ze narty deske????. sarkofag. i inne... zaleta jest to ze jakosc bagaznikow dachowych we wszystkich firmach jest podobna...cena thule zaporowa.... Mac zapewniam ze zaloznika bagaznika dachowego zajmie mi mniej czasu... szczegolnie ze wystarczy imbusem leciutko poluzowac.. i sam schodzi we dwie osoby sciaga sie caly z poprzeczkami (czyli kwadrat) wszystkie te bagazniki maja podkladki zeby sie nic nie dzialo....bo kto by to kupowal jakby robilo krzywde...autku i jak wyglada zabezpieczenie samego bagaznika przed kradzieza? oczywiscie nie kazdy chce miec hak.... i chyba tylko opcja ciagniecia przyczepy ja osobiscie bralbym pod uwage jak to kiedys mowiono w polskim programie "wybor nalezy do Ciebie" ![]() |
malutka1 HF MEMBER teraz srebrny Getz Łódź | 2007-04-23 15:12:33 witam , chłopaki jesteście fantastyczni - wszystkim bardzo dziękuję za udział w dyskusji - w moim przypadku mam wszystko do zamocowania roweru na dachu - spadek po innym samochodzie - ale wszystko pasuje - zastanawiam sie tylko nad stabilnością tej formuły - bo Getz jest krótki , widzę tez utrudnienia techniczne wskazywane przez Was w rozwiązaniu "na haku"ale opcja mocowania roweru z mniejszym wysiłkiem fizycznym jest mocno kusząca - tylko te koszty - sprawdzałam 450 hak + 200 założenie+ homologacja+ najtańsze mocowanie u Tobika 450 - ufff robi się gorąco !!! muszę jeszcze przyjrzeć się Thule ale i tak wszystko dużo . Wiem że decyzja należy do mnie ale ogromne dzięki za dyskusję i podpowiedzi
pozdrawiam malutka1 |
termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2007-04-23 15:50:01 Mogę wypowiedzieć się o stabilności wożenia sprzętu na dachu a krótkości Getza. Dość często wożę na dachu Getza dwie deski windsurfingowe, długość w okolicach 3 metrów. Czasem dorzucam na dach parę gratów więcej (maszty, bomy, żagle). Staram się tylko nie przekraczać 120km/h (deski są dość delikatne a siły przy tych prędkościach duże), ale przy wyprzedzaniu to i 140-150 chwilowo osiągam. Nie zauważyłem jakichkolwiek niestabilności. Auto ma tylko mniejszego kopa. Dwa rowery też czasem wożę, to je jeszcze mniej czuję niż deski. |
malutka1 HF MEMBER teraz srebrny Getz Łódź | 2007-04-25 06:41:19
dziękuję za tę informacje - tego mi było trzeba !! i tych ok 700zł w portfelu |