| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seni24fal LOB SYMPATYK 2 Senatory i Oma B Mielec/Bergen | 2007-04-18 00:50:31 Witam!
Ostatnio pisalem o moich problemach z obrotami i oczywiscie najfachowsza porada jaka uzyskalem to wlasnie z tad, z LOB. Dlatego pisze dalej
Pytanie czy ktos kiedys probowal wyregulowac przeplywomierz? Wiem ze jest dupniety i trzeba szukac nowego ale puki nie znajde nowego (czyt. uzywanego) to pasuje mi jakos jezdzic. Dzisiaj podregulowalem troszke i nie musze juz odlaczac przeplywki zeby silnik nie gasl, dziala rowno i kontrolka motoru nawet nie blysnie. Pytanie czy jest jakas metoda aby to wyregulowac na zicher, jak wiadomo to przeplywka klapkowa i mechanicznie jest sprawna - problem jest w elektryce. Jak to ustawic ? Da sie, czy odrazu szukac nowego ? Pilnie kupie! Dzieki, pozdrawiam! |
seni24fal LOB SYMPATYK 2 Senatory i Oma B Mielec/Bergen | 2007-04-18 17:07:43 Dokladnie tak wyglada, a przestawilo sie wlasnie po strzalach gazu
Ale mam rozumiec ze trzeba to poprostu zrobic na sluch i na wyczucie ? Pozdrawiam! |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-04-18 17:19:03 To o czym on mówi, to jest wkręt regulacyjny składu mieszanki i wpływa głównie na stężenie CO w spalinach na jałowym.
A co to znaczy u Ciebie "wyregulować", rozbierałem to i tam niespecjalnie coś można wyregulować. Jak dupnięty, nie trzyma właściwych rezystancji czy co ? O czyszczeniu ścieżki spirytem i papierem już było pisane. A jak nie pomaga to dogiąć ślizgacz. PS. jeżeli to po strzale, to prawdopodobnie obrócił ci się ślizgacz w stosunku do klapy, rozbierz i nastaw z powrotem. Skleisz taśmą i będziesz miał jak nówkę. [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-04-18 17:23:32 ] |
seni24fal LOB SYMPATYK 2 Senatory i Oma B Mielec/Bergen | 2007-04-19 00:14:55
tak wlasnie, bo mechanicznie przeplywka jest ok, klapka szczelna i ruchawa problem jak to wszystko ustawic.
Przyznam ze sprezyny nie ruszalem, jak do tej pory regulowalem slizgaczem - poluzowuje srubke (krzyrzak) i moge przestawiac slizgacz wzgledem klapki, ale to za malo bo nie moge znalesc pozycji w ktorej silnik chodzilby "normalnie". Sprubuje jeszcze z ta sprezynka. Aha, czy blad 71 i 73 (obydwa przeplywomierza) calkowicie go skreslaja czy jest szansa ze po odpowiedniej regulacji te bledy znikna ? pozdrawiam! PS. o tym ze na gazie wogole nie chce pracowac nawet nie wspomne bo widze po archiwum ze to temat niechetnie poruszany
|