| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
goosemm Omega B - Caravan Gdansk | 2007-04-19 13:06:39 Witam!!
Mam pewien problem, a mianowicie - kupiłem preparat w spray-u do odkażania klimatyzacji ( taki z rurką do wetknięcia). W instrukcji jest napisane: Wyłączyć klimatyzację, nagrzewnicę powietrza nastawić na zimny nawiew. Wyjąc filtr antypyłkowy systemu klimatyzacji - czy to ten sam co antypyłkowy kabinowy? . Dalej ... ustawić nawiew powietrza do kabiny na nawiew centralny deski rozdzielczej. Ustawić tryb pracy wentylatora na recyrkulacje wewnętrzną. Uruchomic dmuchawę na maksymalnych obrotach. Umieścić wlot rurki dozującej z preparatem czyszczącym bezpośrednio w środku GŁÓWNEGO KANAŁU DOLOTOWEGO KLIMATYZACJI i rozpocząć rozpylanie. Gdzie jest ten kanał i gdzie to wetknąć ![]() |
magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-04-19 19:43:43
no kanał jest jak widać, ale gdzie masz wetknąć to zależy tylko od ciebie.. byle gdzie się nie wtyka.. |
Holbi LOB SYMPATYK OPEL OMEGA B 2.0 16V Świdnica | 2007-04-19 20:08:37
te instrukcje rozumiem tak: wylaczasz klime czyli wlaczasz ECO, nawiewy ustawiasz na dmuchanie zimnego, wyjmuje filtr klimy antypylkowy, w aucie wsrodku ustawiasz nadmuch na srodkowe kratki (obrazek z nadmuchem na twarz), recyrkulacja wewnetrza oznacza obieg powietrza wewnetrzny (przycisk obok ECO: jak pamietam to takie dwie strzalki w okrag ulozone), sile dmuchania dac na max i wsadzasz rurke w okolicy filtra pylkowego...tam jest kanal dolotowy powietrza. to tyle z instrukcji. |
Holbi LOB SYMPATYK OPEL OMEGA B 2.0 16V Świdnica | 2007-04-19 23:02:39 Witam kolege z Dzierżoniowa
Co do klimy to wlewalem juz rozne cuda do klimy: plyn z martyna, cos z PLAKa, jakies super cudo z allegro i ostatnio jakis patent z puszka ktora sie stawia za przednim fotelem i samo cyrkuluje i oczyszcza (badziew). Wrazenia najlepsze mialem po Martynie i Plaku. Martyna na dlugo ladnie pachniala,ale sprzedaja ja bez wezyka (albo ja mialem taki model), Plak mial wezyk, ladnie pachnial. I Martyne i Plaka pryskalem i do wlotu powietrza, i wszystkie mozliwe wyloty klimy w aucie zapackalem pianka. Kanalu nie mam, a chetnie bym znalazl jeszcze ten skraplacz i przy okazji udroznil i tez zapiankowal antygrzybem. Podobnież najlepszy do klimy jest WURTH . na allegro cena 60 zl. Ktoś sprawdzał go ktoś i poleca? Przy okazji pytanie: w podwoziu sa takie specjalne otwory technologiczne zaslepione gumowymi zatyczkami, czy to ma byc szczelne czy nieszczelne ale tylko w kierunku od podlogi na zewnatrz? Ktoś wyjmował dywaniki i widział od tej strony te gumowe zaślepki w podłodze? |
Jajecznica Toyota MR2 AW11 Zator | 2007-04-19 23:57:28 Hej
Jak chodzi o dawkowanie preparatu to wyjmij sobie filtr przeciwpyłkowy, odkręć jego obudowę i psikaj do wentylatora - ale uważaj żeby ci wężyka nie wciągło (mi się tak stało) bo trzeba się nagimnastykowac żeby do wentylatora się dostać. Jak chodzi o preparty to ja kupiłem coś w interCarsie AIRCO CLEANER czy jakoś tak. Zasadniczo byłem zadowolony. Najpierw był ładny zapach, potem jakieś trzy - cztery dni ścierką do podłogi pachniało a potem neutralnie się zrobiło i od wakacji do tej pory jest neutralnie (w zimie przynajmniej raz w tygodniu klima "pracowała" - mam manuala). Jestem jednak zdania że co jakiś czas to trzeba dać kase DOBREMU serwisowi, żeby porządnei przeczyścili. Spotkałem się już z takim warsztatem, gdzie powiedziano: mozemy robić ale taniej jest kupić spray i to damo zrobić samemu. Takie warsztaty to trzeba szerokim łukiem. |
pit-ilawa iława | 2007-04-20 12:22:28 http://moto.allegro.pl/item184212880_profesjonalny_odgrzybiacz_odswiezacz_klimatyzacji.html |