Cytat:
|
2007-05-12 22:01:27, mmmmat pisze:
wiem chłopaki ze najlepiej do zera alu ale kurcze o to chodzi zeby orginal naklejki zostały i prysknac na to bezbarwny zeby to było trwałe i pytanie czy np moze cosik isc nie tak jak bede na to dawał ? czy duze prawdopodobienistwo ze cos bedzie nie tak dziwie sie ze rowerki za taka kase robia w ten sposob raz sie nanim przejahclaem a pancerze mi juz sdarły farbe
|
|
No niestety kolego albo rybka albo.... akwarium
Jak polakierujesz to bezbarwnym to nie widze dla takiego lakierowania zbyt swietlanej przyszłosci. Uważam że i tak wszystko ci się złuszczy i bedzie wygladało raczej nedznie, a już malowanie naklejek bezbarwnym... to nie przejdzie.Wierz mi w porządnym lakierze nawet bez naklejek bedzie to wyglądało dobrze. Zresztą rozebrać i przygotować wszystko morzesz sam a i pomalowac także o ile czujesz się na siłach.Jednak ja osobiście przygotowałbym wszystko sam i oddał lakiernikowi.Wszak samego lakierowania nie ma dużo nie jest ono nazbyt trudne a i można by się pokusić o jakieś ciekawe połączenie kilku kolorów no i przedewszystkim grubą warstwe bezbarwnego nałozyc żeby cały efekt był dobrze zabezpieczony.
W przypadku rowerów osobiście preferuje połaczenie dwóch kolorów czarny-czerwony ale taki krwisty czerwony lub czarny srebrny metalik.