MotoNews.pl

Problem z regulacją LPG.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i proszę o pomoc. Mam założoną instalację Bingo w Punto 1 i od dłuższego czasu borykam się z problemem regulacji. Byłem w różnych serwisach i wszędzie rozkładają ręce, twierdzą że uszkodzony reduktor lub źle dobrany mikser. Problemem jest zbyt uboga miesznka i spadek mocy, jak sie zaprogramuje na niskich obrotach to nie da się ustawić na 3000 i odwrotnie. Proszę o radę co może być powodem takiego stanu, bo w miejscu założenia instalacji "lecą sobie w głąba" ze mną i twierdzą, że wszystko jest jak najbardziej dobrze. Inatalacja na gwarancji.

Skoro instalacja jest na gwarancji, to zarzadaj naprawy - poprawienia instalacji albo niech ja demontuja i zwracaja pieniadze.
I powiedz im, ze za komuny to sobie mogli " majstry " fisiowac dzisiaj jest jeszcze cos takiego jak Inspekcja handlowa, czy Federacja konsumentow.

[ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2007-04-22 22:31:35 ]

Masz rację, mam do nich pojechac we wtorek i opie...
Jak nie dadzą rady naprawić to bede chciał zwrotu kasy. A czy mozesz udzielić rady czy to reduktor?

Witam.
masz za dużą średnicę zwężki Venturiego w mixerze lub jest przez producenta źle wyprofilowana.

Cytat:
2007-04-22 21:34:25, przeszkoda pisze:
Witam i proszę o pomoc. Mam założoną instalację Bingo w Punto 1 i od dłuższego czasu borykam się z problemem regulacji. Byłem w różnych serwisach i wszędzie rozkładają ręce, twierdzą że uszkodzony reduktor lub źle dobrany mikser. Problemem jest zbyt uboga miesznka i spadek mocy, jak sie zaprogramuje na niskich obrotach to nie da się ustawić na 3000 i odwrotnie. Proszę o radę co może być powodem takiego stanu, bo w miejscu założenia instalacji "lecą sobie w głąba" ze mną i twierdzą, że wszystko jest jak najbardziej dobrze. Inatalacja na gwarancji.