Deszcz a lepsza praca samochodu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zastanawia mnie fakt dlaczego podczas deszczu moje autko jest bardziej enegiczne. Lepiej przyspiesza itd. Czyzby wina lezala w brudnym filtrze powietrza i podczas deszczu przy wiekszej wilgotnosci pracowalby on wydajniej ?

zaloz nowy filtr powietrza i sie przekonaj

koszt 20zl

Witam! A u mnie jest wręcz odwrotnie... jak pada deszczyk to mi się zamula Zapewne to wina wilgotności powietrza... Przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę

to, że lepiej idzie w deszcz lub we mgle jest za pewne spowodowane wodorem który jest w powietrzu tak przynajmniej kiedys czytałem nie bardzo sam w to wierze ale też zauważyłem ,że we mgle jakoś lepiej ciągnie

filtr zakupilem sie okaze. nie mialem dzis nawet tych 10 min wolnego czasu zeby go zalozyc. Ps co smieszniejsze w moim starym autku w deszczowa pogode silnik pracowal cichutenko, co nie bylo mozliwe w sloneczne dni

Cytat:
2007-04-21 14:05:44, cinus pisze:
to, że lepiej idzie w deszcz lub we mgle jest za pewne spowodowane wodorem który jest w powietrzu tak przynajmniej kiedys czytałem nie bardzo sam w to wierze ale też zauważyłem ,że we mgle jakoś lepiej ciągnie

To moze przez mgle ci sie tak wydaje