MotoNews.pl

Piszczenie przy braniu lukow i zakretow !! Scoupe 94r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kurde nie wiem oco chodzi czasami przy predkosci 40 - 50 km/h lub 70 - 80 km/h jak biore wiekszy luk lub zakret to cos zaczyna piszczec nie wiem oco chodzi jak ktos wie co to moze byc prosze o pomoc

pewnie opony piszczą
złe ciśnienie w oponach, opony do dupy, za duża zbieżność, luzy w zawieszeniu, może któryś z hamulców trzyma i przy skręcaniu jak się koło lekko odciąży to piszczy opona, może klocki się kończą i blacha zaczyna piszczeć o tarczę
trzeba zlokalizować źródło pisku, głowa przez szybę i jazda

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2007-04-13 09:41:02 ]

Jarek_2 chyba to klocki beda bo wlasnie mi mowil mechanik ze trzeba je w niedlugim czasie wymienic takze mam nadzieje ze to tylko to i oponki sprawdze

Opony to chyba byś poznał ze piszczą. A sprawdzałeś drążki stabilizatora czy wszystko ok. I czy nie obciera przypadkiem jakiś drążek o drugi przy skręconych kołach?

stabilizator niedawno wymienialem bo skrzypial ale to nie to ;]

sworzen wachacza ?

nie wiem oco chodzi ale wiem tyle ze nie piszczy juz a nic nie robilem przy nim ;]

sprawdz wspomaganie,
moze jeszcze tak na oko, czy przy skrecaniu na postoju ci nic nie piszczy
kiedys mialem taka opcje ze jak sie zrobilo cieplej, to przy skretach przy minimalnej predkosci i na postoju, zacelo mi piszczec, na poczatku myslalem ze to przez opnki ale nie wyraznie przy kreceniu kiera to wystepowalo-myslalem ze sa winne jakies elementy gumowe
ale po 3/4dniach problem znikl sam

Zgadzam się z gt115pssss miałem to samo i też po pewnym czasie znikło

poprostu dziwne autko ;p

Cytat:
2007-04-20 22:22:46, maciekkk19 pisze:
poprostu dziwne autko ;p

Auto nie jest dziwne - ono po prostu ma swoją duszę i żyje w swoim świecie

hehe... zgadzam sie z tym )