| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-04-23 23:50:54 Hej.
Najprawdopodobniej to żadna z przyczyn jaką wymieniłeś. Jeśli zwykłeś składować opony na felgach, jedna na drugiej to najczęściej po zimowym sezonie "bezczynności" następuje chwilowe odkształcenie tworzywa (mieszanki) i kordu, co objawia się tego typu zachowaniem auta przez niedługi czas. Zwykle efekt mija po kilkudziesięciu/ kilkuset kilometrach jazdy. Pozdrawiam - SpeedR |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-04-24 01:43:48 Ja miałem odwrotny problem letko ściągało mnie na prawo na letnich przestało ale to chyba wyważenie a tak z innej beczki to faktycznie sprubój się jakiś czas nie przejmować ja po zmianie opon miałe strasznie ciężko kręcić przez pierwsze 200 km (nie mam wspomagania) także odczuwałem zmianę ale już mineło |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-04-24 09:14:53
Jeżeli leżały (na stojąco) razem z felgami to pewnikiem jest że się odkształciły od belek regałów
Nie uwierze, że goście z serwisu co 2-3 miechy je obracali aby temu zapobiec |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-04-24 12:15:33 Faktycznie istnieje ryzyko odkształcenia w takim przypadku jak opisujesz...
Jak pisałem wyżej - daj oponkom chwilę czasu, aby się odpowiednio "ułożyły" w czasie jazdy. Pozdrawiam - SpeedR |
LOST ESPERO 2.0 CD POZNAŃ | 2007-04-28 07:01:56 Pojeździłem troszkę, jest lepiej, ale nie jest tak jak było w poprzednim sezonie letnim (może koleiny na poznańskich drogach się powiększyły ). Zobaczę jak będzie dalej.
[ wiadomość edytowana przez: LOST dnia 2007-04-28 07:02:17 ] |