Czy to linka prędkości?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wymowalem skrzynie to wszystko podpinałem i jak wszystko podłaczyłem nie działa mi prędkościomierz. Czy tam coś źle mogłem podłączyć chyba nie. Czy tak obrazu mógł by sie czujnik prędkości zepsuć? Czy linka by sie ukręciła

Cytat:
2007-04-18 19:03:23, adasko_21 pisze:
Jak wymowalem skrzynie to wszystko podpinałem i jak wszystko podłaczyłem nie działa mi prędkościomierz. Czy tam coś źle mogłem podłączyć chyba nie. Czy tak obrazu mógł by sie czujnik prędkości zepsuć? Czy linka by sie ukręciła

czujnik predkosci nie ma tu nic do rzeczy..w espero szybkosciomierz jest mechaniczny..zle podpiales linke innej opcji nie ma

Kurcze ale jak moglem zle podpiąć linka wchodzi w ten otwór w napędzie prędkościomierza. Ewentualnie moze linka zrobila sie okrągła muszę to sprawdzić. no ale przed demontarzem było OK.

Cytat:
2007-04-18 22:39:59, adasko_21 pisze:
Kurcze ale jak moglem zle podpiąć linka wchodzi w ten otwór w napędzie prędkościomierza. Ewentualnie moze linka zrobila sie okrągła muszę to sprawdzić. no ale przed demontarzem było OK.

Przypomniało mi się że jak wyjmowałem budziki to po odpięciu linki prędkościomierza wypadł ten biały, plastikowy króciec o przekroju kwadratowym. Idzie go wsadzić, może u Ciebie przy przykręcaniu linki do skrzyni też wypadł lub źle wszedł. Sprawdź to

To ja się podłączę pod posta .

Coś zaczął fiksować prędkościomierz.
Do 60km/h jest ok,od 60 zapi...dala w w górę jak oszalały.
Słychać też takie terkotanie.Czy to wina linki,czy zegara.
Może wystarczy posmarować linkę?

Cytat:
2007-04-19 23:15:40, tomtu pisze:
To ja się podłączę pod posta . Coś zaczął fiksować prędkościomierz. Do 60km/h jest ok,od 60 zapi...dala w w górę jak oszalały. Słychać też takie terkotanie.Czy to wina linki,czy zegara. Może wystarczy posmarować linkę?

ja mam tak samo ale zauwrzylem ze dzieje sie tak tylko wtedy gdy w niocy sa przymrozki po pewnym czasie to mija ale linka wtedy drga nuiezaleznie od predkosci

Czasem zimą też tak się działo ,ale po przejechaniu 2-3 skrzyżowań
prędkościomierz wracał do normy.
Wczoraj wieczorem raczej mrozu nie było.
W sobotę spróbuje wlać w linkę trochę WD40 i zobaczymy co będzie.

Cytat:
2007-04-19 23:15:40, tomtu pisze:
To ja się podłączę pod posta . Coś zaczął fiksować prędkościomierz. Do 60km/h jest ok,od 60 zapi...dala w w górę jak oszalały. Słychać też takie terkotanie.

Mam dokładnie takie same objawy. Kiedyś byłem z tym w ASO... ale szkoda powtarzać głupoty jakie tam mówili na ten temat.

Cytat:
2007-04-20 10:49:21, asto77 pisze:
Mam dokładnie takie same objawy. Kiedyś byłem z tym w ASO... ale szkoda powtarzać głupoty jakie tam mówili na ten temat.

powiedz kazdy by sobei chcial humor poprawic

Przy którymś z zagięć prawdoipodobie wytarł sie pancerz. Efek jest taki że linka sie klinuje (jak jest zimno efekt jest spotęgowany zesztywnieniem linki) i najpierw się sprżyście napina i poten przeskakuje "nadrabiając" - stąd wariacke wskazania licznika
Więc najlepszym, rozwiązaniem będzie wymiana linki z pancerzem. Smarowanie pomaga, ale raczej olejem a nie wd 40 (któe raczej wypłukuje jeszcze istniejący smar a samo raczej słabo smaruje). Poza tym wlanie oleju od góry linki (czyli od strony licznika) jest prawie niemożeliw - linka jest dość dobrze uszczelniona. Można spróbowac od strony skrzyni biegów - ale to dość skomplikowane.

A gdzie tam.
Ja wymienilem linke i nadal wskazowka lata jak pojeb..........a.
Na rozbieranie zegarow nie mam czasu wiec odlaczylem linke zupelnie. Kiedys sie zbiore i to naprawie - ale chyba sprawa zegarow a nie linki.

Cytat:
2007-04-20 16:36:09, Hornblower pisze:
A gdzie tam. Ja wymienilem linke i nadal wskazowka lata jak pojeb..........a. Na rozbieranie zegarow nie mam czasu wiec odlaczylem linke zupelnie. Kiedys sie zbiore i to naprawie - ale chyba sprawa zegarow a nie linki.

To samo miał Darek54495. Pomogła wymiana prędkościomierza.

Cytat:
2007-04-20 11:11:20, Navi pisze:
Więc najlepszym, rozwiązaniem będzie wymiana linki z pancerzem.

Na tyle na ile się orientuję,to w sprzedaży są tylko kompletne linki z pancerzami w kosmicznej cenie ca.25zł

Cytat:
2007-04-22 19:05:17, JaRabbit pisze:
Na tyle na ile się orientuję,to w sprzedaży są tylko kompletne linki z pancerzami w kosmicznej cenie ca.25zł

Do automata coś koło 40

Cytat:
2007-04-22 20:10:57, Navi pisze:
Do automata coś koło 40

A nie
linka do automata

Cytat:
2007-04-22 21:41:33, JaRabbit pisze:
A nie linka do automata

No to mnie oszukali. Albo ostatnia była w promocji

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2007-04-22 22:34:53 ]