Gałka skorzana zmiany biegow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos z klubowiczow zmienial standardowa galke??? probowalem zamontowac galke JACKY skorzana ergo krotka motaz C (do samochodow z podciaganym biegiem wstecznym) ale przed zamontowaniem zmierzylem jej wysokosc i okazalo sie ze po zamontowaniu bylaby za wysoka i pierscien do podnoszenia musialbym okalac chyba paznockiami wiec jej nie zamotowalem i oddalem... czy macie moze jakies galki JACKY ktore nie sprawia takiego problemu??? na zdjeciach jest taka MAGIC III ktora na zdjeciach wyglada tak jakby byla krotka... pomozcie mi bo nei chce juz miec tego standardowego plastiku czy czegos tam...

Sprobuj moze z galka od Opla. Mysle, ze powinna jakas pasowac. Koszt takowej do Omesi to w ASO ok 200zl. Oczywiscie skora...

ech....
Pszczua, tlumacyzlem ci, mozesz nawet lewarek od recznego przyczepic, wymair ani wysokosc nie ma znaczenia, poniewaz podciaganie recznego zlaezy od takiej duuzej sprezyny ktora jest w srodku... jak utniesz standardowa galke, a raczej ja przetniesz to uwolnisz ta sprezynke, dzieki czemu bedziesz mogl regulowac sobie wysokosc tej galki,, szerokosc pierscienia tez nei ma znaczenia bo dokrecasz to sroba.

Ja mam taka galke o ktorej mowiles i mozesz spytac osob ktroe jej dotykali i widzilei na przyklad Łukasza Gajera ze wszystko z nia jest ok.

czyli niepotrzebnie ja oddalem w poniedzialek znowu po nia pojde ja kjej nikt nie kupil 9co jej bardzo prawdopodobne bo oddalem ja w sobotke przed zamknieciem a wezme w poniedzialek rano)

Cytat:
2003-06-08 09:34:36, Dramar pisze:
Sprobuj moze z galka od Opla. Mysle, ze powinna jakas pasowac. Koszt takowej do Omesi to w ASO ok 200zl. Oczywiscie skora...

200 zł To chyba ze złota jest! Złodzieje Koszt gałki plastikowej made in Tajwan - 5 zł. Koszt skóry do obszycia 10 zł. Koszt obszycia 15 zł. Razem: 30 zł. Marża salony daje 40 zł. Wyższa cena = złodziejstwo!

tez sie zdziwilem ta cena jest naprawde zabojcza galka JACKY kosztuje 30 zeta i tez jest ze skory

Czy po zmianie gałki fabrycznej na jakąs inną, watpliwej jakości, nie pojawia się obawa, że np w sytuacji "nerowej" zmiany biegów chocby w trakcie wyprzedzania gałka ta zostanie w ręce, zamiast na drążku?
A tak chciałem zasiać ferment

no prosze w poscie o amorkach piszesz o nie przeplacaniu za elementy do takiego badziewia jak espero a tu piszesz ze galka watpliwej jakosci jest zla ? no przeciez watpliwej jakosci jest najlepsze bo tanie i akurat do espero bo tez jest watpliwej jakosci i tanie.

Oooooooo, Kolega sie nie potrzebnie unosi

Czekajcie... czekajcie... bo jeszcze się okaże, że i ta do Omeg jak i ta do Espero jest produkowana w tej samej fabryce i na tej samej linii produkcyjnej w Chinach na ten przykład. A teraz takie cuda są możliwe.

Cytat:
Koszt skóry do obszycia 10 zł. Koszt obszycia 15 zł.

No wlasnie, zapomnieliscie juz, ze byl pokazywany ksztalt jaki trzeba wyciac i instrukcja jak sie obszywa galke?

Przypominam, że odpowiednia instrukcja znajduje sie na stronie klubowej lanosa - autokacik

Cytat:
Czekajcie... czekajcie... bo jeszcze się okaże, że i ta do Omeg jak i ta do Espero jest produkowana w tej samej fabryce i na tej samej linii produkcyjnej w Chinach na ten przykład

Ta ktora ja nabylem pochodzi z Holandii. I nie jest to plastik obszyty skora. Korpus wykonany jest ze stali a mocowanie i wypelnienie jest z olowiu. Jest bardzo ciezka. Oryginalna (tez skorzana) sie wytarla. W miedzyczasie mialem jakas wlasnie "chinska" ktora co chwile spadala. 200 ( a dokladnie 193 ) zl to jest debilna cena za galke... ale czego sie nie robi dla ulubionego samochodu

PS. W Espero mialem caly kokpit obszyty skora Omesia sie jeszcze tego nie doczekala ...

a mozecie mi podac link do tej wiadomosci dotyczacej wymiarow sory do obszycia galki??? bo wchodzilem na ten autokacik i nie moglem znalezc

Wejdz na http://lanos.autokacik.pl/ w menu po lewej stronie kliknij porady, kliknij skórzana gałka. Link do szablonu jest w tekście.

Pozdr Czedu

kokpit czyli tam gdzie sa nawiewy i pokretla itd. ile Cie to kosztoalo.

Pozdrawiam
Wiktor

Dokladnie tam. Robil mi to kolega tapicer, ktory obecnie emigrowal za chlebem. A, ze to byl kolega to obeszlo sie na zwyczajowej "flaszce". No i bieda nastala bo kokpit w Omesi to " plastikowe drewno" a ja nie znalazlem do tej pory budzacego zaufanie tapicera.

Kiedyś na Discovery gościu budował sportowe auto (nazwy nie pamiętam - chyba Cobra) i obszywał - a właściwie to obklejał skórą deskę rozdzielczą. Z tego co było widać robota była banalnie prosta... no ale w TV to wszystko jest łatwe, a deska była z płyty pilśniowej.

dzieki za link chyba po egzaminach wezme sie do roboty