Spalanie starlet 1,3 1993

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupilem starleta 1,3 1993 rocznik, przejechalem juz troche i niepokoi mnie spalenie moja starletka spożywa 6,6 litra przy spokojnej jezdzie jak czytam na foru 5 l to rroszkę mnie się smutno robi.
Jak amoże być przyczyna tak wysokiego zużycia paliwa.

?????????
tomek

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 23:10:31 ]
[ powód edycji: upgrade tematu ]

To masz pewnie silnik 2 EE czyli taki jak u mnie w corollce. Moja spala dokładnie tyle samo więc raczej powinno być OK. Z drugiej strony Starlet jest lżejsza więc poniżej 6 l/100 km powinna zejść. Pojeździj jeszcze trochę, zmierz bo tak za pierwszym razem to ciężko powiedzieć

Hehe to każdy tak pisze jak ktoś sprzedaje samochód najniższe spalanie które może jest osiagalne w trasie a nie na mieście. Pełno jest ogłoszęń np diesel 2.0D splanie 5 litrów co jest w ogóle niemożliwe w mieście.
Te 6.6 wydaje mi się spoko bo ju ż 1 litrowe jednostki potrafią spalić 7 l w mieście. Pozdro.

właśnie jestem po doktoracie z budowy takiej starletki 1.3 :d

z tego, co mi wiadomo, to 2E-E pali ok 6 na trasie i 8 w mieście, więc Twoje spalanie wydaje mi się jak najbardziej w porządku...

ale sprawdź lambdę i ustawienie zapłonu... a przede wszytkim podnieś prawą nogę

nie narzekaj - moja Camry ostatnio poniżej 15 nie może zejść, przy spokojnej jeździe ( do 100km/h ), powyżej i 20 potrafi wessać...

przy okazji - jakby komu co do głowy wpadło, co może wpływać aż tak na spalanie ( ok 4 litrów więcej niż wcześniej ), to niech da znać...

pzdr

LPG czy PB Marcin??

Cytat:
2006-09-04 18:27:48, Kafi pisze:
LPG czy PB Marcin??

z tego co wiem to to i to

Cytat:
2006-09-04 08:55:10, Starlet_1993 pisze:
Kupilem starleta 1,3 1993 rocznik, przejechalem juz troche i niepokoi mnie spalenie moja starletka spożywa 6,6 litra przy spokojnej jezdzie jak czytam na foru 5 l to rroszkę mnie się smutno robi. Jak amoże być przyczyna tak wysokiego zużycia paliwa. ????????? tomek [ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 23:10:31 ] [ powód edycji: upgrade tematu ]

Niemasz się czym martwić bo dla pocieszenia powiem ci ze moja starleta łoi 8 literków i nawet nie pyta o pozwolenie a wcześniej zaspokajało ja ok. 9.5 litra przy bardzo spokojnej jeżdzie