Szerokie felgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z szerokimi felgami do fiata 125p? jakie się mieszczą na tył i jakie założyć na przód żeby dało manewrować? Mi ostatnio udało się znaleźć warsztat który zajmuje się przerabianiem felg stalowych. Poszerzenie dwóch felg do dowolnego rozmiaru ok. 190zł

felga 6 cali

[ wiadomość edytowana przez: -skiba- dnia 2007-04-13 13:44:42 ]

Wypas. Za 760zł mozesz przebierać w alusach w każdym rozsądnym rozmiarze.
Do fiata - można jąnawet machnac na 7" Wyjdzie ET około 4. Co do przodu to bez przesady, ale 6" spokojnie da radę. Mówię o poszerzaniu tylko na zewnątrz.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

190 za dwie to wychodzi wprawdzie 380 za cztery, ale w tej cenie też można cosik kupić.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-04-13 22:04:21 ]

fakt mozna znalezc aluminiowe ale fajnie wyglada taka klasyczna stalowa z chromowanym kolpakiem i szerokim rantem zwłaszcza ciekawie wyglada w takim aucie ja kant. Co innego polonez do niego juz chyba faktycznie ladniej bedzie pasował ładny alusek,ale to kwestia gustu. Ja obecnie mam 6 calowe i opone 205 60 13 na tyle mieszcza sie bez problemu nawet 7 dalo by rade i mysle czy kombinować z przednimi bo moze zacząć cięzko sie skrecać. Moze ktos wie jakie kułka mozna zalożyc na przód zeby nie jechać jak wozem drabiniastym?

tak wygladała felga po poszerzeniu i wypiaskowaniu
wypiaskowana felga

[ wiadomość edytowana przez: -skiba- dnia 2007-04-14 00:04:44 ]

jezdziłem Fiatem na felgach o szerokosci 7" jak i wiele innych osób, wszystkie cztery koła takie były i było ok, ET nie pamietam ale jeśli nie będzie zbyt przesadzone to nie będzie problemu, co do wozu drabiniastego to licz sie z tym że jak zmienisz opony na niski profil to komfortu raczej nie uzyskasz, zresztą napewno o tym wiesz

a miales felgi przerabiane czy dostałes gdzies fabryczne bo podobno robili takie ale nie wiem czy to prawda? i jakie oponki na to miałes pozakładane ??

Seryjnie nie robili. Co najwyżej były to przeróbki na potrzeby sportu.
Co do opon mozęsz założyć zwykłą 185/70R13. Na 6 cali ideał, na 6.5 się naciągnie, na 7" pewnei też, ale nie wiem jak bedize wyglądać.

-----------------

185/70/13 na 7 calach to juz typowy german. 6 cali to max dla tej opony

Camaro bedzi naciągał 185/70R13 na 7x13" Zobaczymy jak to wyląda. W sumie taki balon da radę.
Max co widziałem to 135/70R13 na feldze 6" Nikt nie wierzył ze Januszowi sie to uda

-----------------

A ja specjalnie kupowałem opone 205/13/60 teraz musze jeszcze coś z przodem zrobić żeby sie dobrze prezentował

A wie ktos gdzie w wawie lub okolicach mozna poszerzyc stalowki???
Bo szukam i szukam i nic

w wawie to nie wiem ale moge dać numer telefonu do gościa z poznania moze da sie z nim dogadać na podesłanie felg kurirem.
Koszt zrobienia 2 szt. to 190zł. Sam bardzo dlugo szukałem kogoś co sie czymś takim zajmuje