F..... na wyświetlaczu komputera ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! Czy ktoś może wie co oznacza F km na wyświetlaczu komputera w pozycji zasięg ?? w pustym miejscu powinno być ilość kilometrów do przejechania a tu nic , gdzieś czytałem że to jakiś bład i ta opcja jest zablokowana, ale przeszukałm całe forum i nic na ten temat nie znalazłem !! Prosze o pomoc ponieważ chce kupić Omegę ale dzisiaj oglądałem jedną i przełączając opcje kompa to zauważyłem i się zastanawiam co może być przyczyną takiego wskazania i co uszkodzone ??

brak sygnalu ilosci paliwa badz brak sygnalu o predkosci pojazdu spowoduje wystapienie F na zasiegu wyswietlacza

ok dzięki !! Czyli nic strasznego Ale jest F (pusto) km, a z tego co wiem to jak auto stoi i sie skasuje zasięg to dopiero komputer obliczy jak się przejedzie pare metrów ale są kreski F-----km, a tym autem sie przejechałem i jest cały czas F km ! Więc moze jakiś przewód od czujnika w zbiorniku paliwa ?

ja mialem dwa wyswietlacze,jeden dziala jak nalezy(oryginalny) a w drugim tez mialem "F"(z angola "na zapas"),stad moj wniosek ze problem moze byc w samym wyswietlaczu,moze trzeba zresetowac.