Klima - Hałas przy odpaleniu - Czasem ciągłe wycie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co może być przyczyną ?

Kiedyś było tak, że wył chwilę i była cisza, teraz wyje cały czas po odpaleniu, jakby się coś zacierało/tarło o blachę.

Kupiłem pasek nowy, czy mogło paść jakieś sprzęgiełko ? Inne cudo ?

No właśnie, nie wiem czy to nie jest łożysko sprężarki klimy, u mnie było tak samo, ale prysnąłem specyfikiem w okolicy sprężarki i nastała cisza.

jak masz taki dzwiek jakbys siekiera po szlifierce zejdzil to sprzedlo nie odciaga odpowiednio, tez tak mialem ale zazwyczaj po wylaczeniu klimy, jak chcesz sam naprawic to musisz kolo pasowe sciagnac i podlozc tam po prostu podkladke , u mnie to zalatwilo sprawe......ale potem i tak wymienialem sprezearke bo sie rozszczelniła bo przez to sprzeglo chodziala bez czynnika

Ja wymienilem pasek przy okazji "kapitalki" klimy i tak sie po miesiacu zaczelo robic. Pojechalem do goscia, wzial klucz i naciagnal pasek - po problemie. A dzwiek byl jakby sie cos zacieralo a nie typowy dla paska.

Może padac też łożysko kółka napinającego. Sa podobno 2 typy tych kółek: z wymiennym łożyskiem i nierozbieralne. U mnie wystarczyła wymiana łożyska.

Cytat:
2007-04-28 16:18:21, Navi pisze:
Może padac też łożysko kółka napinającego. Sa podobno 2 typy tych kółek: z wymiennym łożyskiem i nierozbieralne. U mnie wystarczyła wymiana łożyska.

Rolki napinaczy są identyczne w nowym i starym typie napinacza.
ja założyłem rolkę starego typu do napinacza nowego typu. Jeśli komuś padnie łożysko napinacza starego typu (w handlu można kupić jedynie kompletny napinacz wraz z rolką za kosmiczną kasę) niech kupi samą rolkę od nowego typu.
wymiana łożyska jest możliwa w obu rodzajach napinaczy.

kurde sam nie rozumiem co napisałem wcześniej, ale tak to się myśli z dzieckiem na ręku