| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-05-24 15:36:13 hmm. jeszcze z przodu wygląda jak VW, ale z tyłu bardziej przypomina vito niż swojego poprzednika. ale ogólnie całkiem ładne wozidełko. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-26 23:03:11 Dla mnie to także bardzo dobre auto obok forda transita.Jeździłem T4 kilkoma wersjami silnikowymi i nadwoziowymi,z prawem jazdy po trasie i bez po wiosce Co do Vito,podobno straszny badziew to jest.Wygląda owszem ładnei(pod blokiem stoi zółty,osobow-ciezarowy,z czarnymi szybami)ale jakośc nie jest mercedesowska,a to dlatego ze robia je w Hiszpanii(nic nie ujmując temu krajowi oczywiscie) Miejmy nadzieję że ten nowy T5,będzie u nas dobrze składany i z dobrych materiałów,a nie jak astra z gliwic,ze po 2-3 latach rdza wyłazic zaczyna(tez pod blokiem taka stoi-granatowa-to trzeba sie z bliska przyglądac zeby zobaczyc pzdr Grzesiek |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-05-27 10:41:18 Fajne autko -> miś się podoba |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-05-27 19:00:09 Dla mnie bomba! Ale T1 i T2 wygrywa w w stylistyce. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-27 20:09:45 Miły
To auto ma słuzyć przedewszystkim do zarabiania pieniędzy.Musi się sprawdzić w każdych warunkach.Raczej watpię żeby ktoś się takim czyms wybierał w teren tak jak ostanio nasi żNiviarze Chociaz w jakims magazynie widziałem konwój t4 syncro które wybrały się w teren i całkiem nieźle sobie radziły. Pzdr Grzesiek |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-05-27 20:56:41 Aha rozumię. To w takim razie wszystko dokładnie tak samo jak łada 2120. Też jest w sumie siedmioosobowy van, ale drugi i trzeci rząd siedzeń można dowolnie kombinować przez co jest to pojazd osobowo-towarowy i chyba przeznaczenie takie same jak VW Tx. Ale mimo przeznaczenia, jak byłem w poczatkowej fazie robienia modeli, czyli szukanie zdjęć, to też widziałem, jak w terenie dobrze se radzi. Nie wiem jak T4 z napędem dwuosiowym, w każdym razie 2120 ma skrzynię rozdzielczą pochodzącą od Nivy 2121/2131(płyta podłogowa i silnik też są z tych modeli). |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-06-11 18:58:05 Przy okazji tego, że w "Motorze" jest test łady 2107 jako auta używanego, to chciałbym powiedzieć, że piszą dosyć obszerny artykuł też właśnie o T5, w związku z rozpoczęciem produkcji. No i jest tam to o czym gadaliśmy z Góralem czyli o podobieństwo - do czego jest podobny. W "Motorze" wyszło na moje - że jednak do poprzednika |
Pun BA3 2106 wapno | 2003-06-11 19:20:38 VW to auto dla ludu i tyle moge powiedzieć o tym g...
A poważnie: widziałem już z miesiąc temu w fabryce w Antoninku pierwszą zmontowana partię tych aut i na zdjęciach które zamieścił Miły wyglądają o wiele lepiej- przy czym te auta, które widziałem, to nie były tak wypaśne wersje. Obok stały "stare" T4 i przyznam, że były ładniejsze: T5 wyglądał przy nich, jakby mozna było mu w masce ręka zrobic dziurę, delikatne klamki, zderzaczki... Moim zdaniem stare T1, 2, no i 3 też jeszcze może być, teraz to VW robi za drogie auta (busy też) i zupełnie bez polotu. Z dostawczych stawiam na niebagatelny design Transita, nowe Iveco (chociaz to Fiat, ale samochody nie do zajechania), Renault Master i Opel Vivaro- to jest fura!! Wygląda jak... fajny! |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-06-11 21:14:09 Mi raczej się nie podoba ten najnowszy Transit. A T5 - jak dla mnie może być, ale niestety wadą jest to, że o ile się nie mylę brakuje wersji Mix, czyli częściowo przeszklona; pięcioosobowa, ostatni rząd to przestrzeń ładonkowa, dwa to miejsca dla pasażerów. W związku z tym jeżeli ktoś chciałby mieć takiego mixa, pozostanie mu albo podwójna kabina ze skrzynią + na nią plandeka, albo też wersja osobowa, w której można dowolnie kombinować siedzenia drugiego i trzeciego rzędu i w tym momencie można wozić towary (tak samo jest w ładzie 2120). A co do zdjęć, to ja przedstawiłem tylko jedną wersję. |
Pun BA3 2106 wapno | 2003-06-18 19:50:53 T5 ma wszystkie wersje, jakie były poprzednio- z tego co wiem. Jednak nie wszystkie produkują- na początek.
A w Antoninku, jak zrozymiałem artykuł jest montowany tylko ten niby pick-up... |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-06-18 20:57:16
Aha, to może dopiero później dojdą pozostałe wesrje w tym mix?... W każdym razie ja też tak zrozumiałem, że w Antoninku będą robili tylko skrzyniowca, jak to napisał "Motor" przypominającego wyrośniętego pickupa. |