Problem z Bmw

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam pytanko może ktoś tutaj będzie wiedział co jest nie tak.Założyłem do mojego auta z silnikiem 1,8is instalację sekwencyjną oparta na komputerze stag 200-4 i wtryskach val-tec.Problem pojawia się podczas kalibracji po pierwszym przełączeniu sie podczas tego procesu na gaz i załączeniu pierwszego wtryskiwacza gazowego silnikiem zaczyna bardzo rzucać ,a następnie gaśnie.Pojawia się komunikat że jest za niskie ciśnienie w kolektorze bar 0,61.Po wyłączeniu tego błędu kalibracja postępuje dalej i jakoś samochód jeździ ,ale wydaje mi się że nie tak jak powinien.Z góry dziękuje za pomoc

i napewno jest to nowa BMK jeśli tak to ciśnienie muśisz wpiać w głowice tam gdzie idzie przewód od serwa w kolektoze jest niewystarczające i będzie słaby sprubuj pierwsze od serwa przewód

Acha może to i dobry pomysł chociaż to nie jest nowe auto silnik jest z 96r no ale faktem jest że może warto spróbować.Jak by ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to bardzo proszę o pomoc bo mój gazownik sie bardzo pogubił i muszę mu pomóc No bo teraz to on mi sie wwiercił do kolektora od przodu,a rozumiem że trzeba spróbować od tyłu w okolicy wejścia przewodu od serwa

O ile dobrze pamiętam to Jednorożec jest stosunkowo blisko Olsztyna (warm-mazur), jeśli byłbyś zainteresowany to w Olsztynie mam naprawde dobrego mechanika od gazu, a do tego znawcę BMW.
Kwestia rozmowy telefonicznej i podjechania do warsztatu.

Pozdrawiam