MotoNews.pl
9 Ranking pomp wody... :| (150169/0) - NT

Ranking pomp wody... :|

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie.

Z racji, że moja obecna wytrzymała 20 tysięcy... I cieknie jak głupia... Potrzebuję kupić... I teraz pytanie co wybrać...

Oryginał

Czy SKF ?

A co miałeś... bo 20 tys temu to ja rozrząd robiłem i pompą wody się specjalnie nie interesowałem, a mechanik oczyma i ręcoma nie wykrył nic specjalnego w jej działaniu. Toteż jeżdżę na tym co mam.

Cytat:
2006-06-19 09:19:06, Zoltar pisze:
Panowie.

Sądzę, że o pompie wody od Ciebie niczego nowego się nie dowiem.

Więc bądź tak łaskawa

I nie psuj mi tematu.

Czule pozdrawiam

Cytat:
2006-06-19 14:25:37, Zoltar pisze:
Sądzę, że o pompie wody od Ciebie niczego nowego się nie dowiem. Więc bądź tak łaskawa I nie psuj mi tematu. Czule pozdrawiam

jessssu... sorry...

i tak nik mnie nie pobije Orginalna pompa wody wytrzymała całe 800kilometrów

Ja kupilem SKF'a myknąłem juz ok 11tys. Oglądając jakies tam niby oryginał a SKF'a bez wahania wziąłem to drugie... cena tez mnie przekonała.. 30zł. drozej za SKF wolałem dopłacic.

Czarek.

Ile dałeś za Skf ?

Też wezmę...

do laguny kiedys wlozylem skfa i ciekla zaraz po dopaleniu

Cytat:
2006-06-19 18:22:35, maskekk pisze:
do laguny kiedys wlozylem skfa i ciekla zaraz po dopaleniu

No i coś racji w tym jest...to już nie ten SKF co dawniej ...Czaruś tak chwali ale np. rolka napinacza w rozrządzie jego esperaczka (też SKF) powiedziała pa pa po dziwnie małym przebiegu ...niestety wszystko to teraz loteria

Cytat:
2006-06-19 18:42:43, bogdan1 pisze:
No i coś racji w tym jest...to już nie ten SKF co dawniej ...Czaruś tak chwali ale np. rolka napinacza w rozrządzie jego esperaczka (też SKF) powiedziała pa pa po dziwnie małym przebiegu ...niestety wszystko to teraz loteria

Bogus ma racje!! Zakladalem nowy rozrząd przy okazji wymiany pompy. Po przejechaniu ok 9-10tkm zaczeły sie dziwne dzwieki na gorącym silniku... takie lekkie rzegotanie... bardziej ocieranie.

Za pompe dalem 128zł brutto hurt. W detalu +35%

pompa skf 135 zł w intercars
przejechane na razie 2,5 kkm, jak do tej pory wszystko ok.

Dobra.

To wezmę SKF.

Cena for me 115 ponoć.

Dziękuję wszystkim !!!

mam oryginał, chodzi jak ciągnik. Jak dodam gazu ma głos turbiny przejechałem na niej ok 5 tys. km.

To jakies pół roku temu kupiłem jakąś włoską pompę wody-firma zwie się SIL(ki h..?).Słyszał ktoś kiedyś o czymś takim?Na opakowaniu pisze że do astry,vectry ,omegi 1800.2000.,ciekawe czy będzie pasowała(pasek mam za jakieś 3kkm do wymiany).W razie gdyby nie pasowała to ją wrzucę do wisły bo kosztowała mnie ....35 pln(oczywiscie nówka).Kupiłem ją na allegro.Ale po tym co piszecie to chyba zostanę przy starej,bo jak na razie jest OK.

Mnie tez sie zbliza wielkimi krokami termin wymiany rozrzadu. Teraz pytanie czy wymieniac pompe? Pompa ma przejechane przeze mnie 100k km a była zakladana używka czyli dokladnie nie wiadomo ile ma przejechane. W kazdym razie nie cieknie i nie hałasuje. Patrzac na wasze posty zastanawiam sie czy wymieniac czy nie, bo ta jest spawdzona a nie wiadomo na co sie trafi. Czy one sie jakoś zużywaja? Jakieś lożysko, kółko do paska?

Cytat:
2006-06-26 01:09:16, vitex pisze:
Mnie tez sie zbliza wielkimi krokami termin wymiany rozrzadu. Teraz pytanie czy wymieniac pompe? Pompa ma przejechane przeze mnie 100k km a była zakladana używka czyli dokladnie nie wiadomo ile ma przejechane. W kazdym razie nie cieknie i nie hałasuje. Patrzac na wasze posty zastanawiam sie czy wymieniac czy nie, bo ta jest spawdzona a nie wiadomo na co sie trafi. Czy one sie jakoś zużywaja? Jakieś lożysko, kółko do paska?

Czytałam że żywotność pompy wody jest obliczona na żywotność paska rożrządu więc co 60 tys. km należałoby wymienić, ale jak ma się trafić na takie gówna jak w postach powyżej to chyba lepiej czekać i nasłuchiwać i nie ruszać jak nic się nie dzieje Zerwanie (nagłe bez ostrzeżeń) paska rozżądu z powodu pompy jest chyba mało realne, ale niech się wypowiedzą znawcy na tym forum też jestem zainteresowana odpowiedzią dla Vitexa

Odświerzam, bo właśnie mechanicy robili mi rozrząd i nówka pompa skf od razu po założeniu cieknie. Wręcz leci z niej jak z kranu.
No i się zastanawiam co wsadzić. Czy ryzykować z kolejnym skf-ef, czy wsadzać Kagera...
Macie może jakieś sugestie?

Waluś, wsadź oryginał i sie nie pitol.
Moja żyje od dwóch lat(65kkm)nie cieknie-oryginał. Poprzednia przy wymianie też nie ciekła (tez oryginał, ale mogę zobaczyć), ale że była to wymiana rozrządu przy 120kkm, więc dla świętago spokoju ją wymianiłem.