Aparat zap³onowy - g³o¶ny pisk

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam;
Mam ostatnio k³opot z aparatem zap³onowym a w³a¶ciwie z piskiem jaki siê z niego wydobywa. Po nagrzaniu siê silnika s³yszê g³o¶ny pisk aparatu nawet w kabinie. Gdy naciskam na niego w kierunku ziemi pisk milknie, gdy przestanê naciskaæ powraca. Rozkrêcanie, czyszczenie, dokrêcanie nie pomaga. Silnik pracuje równiutko nie mam k³opotów z zap³onem. Czy kto¶ spotka³ siê z takim problemem i od czego zacz±æ bo wymiana ca³ego aparatu jest dla mnie ostateczno¶ci±. Czy aparat mo¿na smarowaæ i gdzie? Silnik 1.5

A nie by³o widaæ jakiego¶ wytarcia, które ¶wiadczy³oby co i gdzie obciera/piszczy

ja sie spotkalem bo mialem to samo. pomogla wymiana kopulki rozdzielacza i palca rozdzielacza.teraz bez problemow.
Obciera palec o kopulke ( o styki ), dlatego nie zastanawialem sie czy to jedno czy drugie i wymienilem oba. koszt ok 40zl.

[ wiadomo¶æ edytowana przez: papciak dnia 2007-04-30 14:10:08 ]

Cytat:
2007-04-30 14:06:22, papciak pisze:
ja sie spotkalem bo mialem to samo. pomogla wymiana kopulki rozdzielacza i palca rozdzielacza.teraz bez problemow.

Pó³ roku temu wymieni³em kopu³kê i palec, ale dziêki za radê dzi¶ postaram siê wymieniæ i dam znac na forum

Prawdopodobnie po k³opocie. Wymieni³em palec rozdzielacza na u¿ywany ale dobry bo tyko taki dzi¶ mia³em i cisza nic nie piszczy. Mam pytanie jakiej firmy polecacie te elementy bo pó³ roku temu kupi³em palec i kopu³kê firmy EPS (w³oskiej) i widaæ jaki efekt.

Dziwaczne to trochê

Mo¿e nie dokoñca go wrazi³e¶ (palec) na trzonek, minimalnie wystawa³ zabardzo i dlatego obciera³

Mo¿e te miejsca lekko obrobione krêceniem i piszczeniem przeszlifuj papierkiem ¶ciernym i bêdzie po k³opocie

Mo¿e poszukaj jakiego¶ ziomalka lub ziomalki Klubowego/ej ze swojego regionu i podmieñcie u niego te elementy
Czy u niego te¿ bêdzie piszczeæ

Swoj± drog± dziwne coby jakie¶ italiañskie podzespo³y co pó³ roku wymieniaæ