MotoNews.pl

Portata 100 hp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co mi powiecie na temat tego urzadzonka ? do jakich typow instalacji sie nadaje ? czy jest w miare wytrzymaly?

witam.
portata po włosku to jest moc. hp to jest amerykańskie oznaczenie mocy porównywalne do KM. czyli to masz reduktor do 100 KM.

wiec czy to sie nadaje do mojego silnika C20NE 115KM ?

Nie z tego co Croma napisal jest do ~100KM

pozdr

po zalozeniu gasuu do auta mialem ciagle problemy nie dalo sie wyregulowac instalki , wiec gazownik wymienil reduktor na wlasnie taki jak napisalem i juz pol roku na nim jezdze ,bez problemow, bez regulacji, smiga ze az milo
ostatnio cos mnie naszlo zeby zobaczyc co to za reduktor i zapytac Was co o nim myslicie
czy zastosowanie tego reduktora obniza osiagi? powoduje jakies straty?

Tak to juz jest czlowiekowi zaloza i nawet nie wie co. Swoja droga moj parownik tez pewnie jest za maly po na starym duzo lepiej mi auto jezdzilo (musze sprawdzic)

Moim zdaniem pogorsza ci osiagi po cos napisali na nim ze jest do 100hp

pozdr

oczywiście reduktory mają swoją tolerancję . ale przy doborze bierze się także także pod uwagę pojemność kolektora ssącego ,ilość zaworów,pojemność silnika i wiele innych rzeczy. ale lepiej jest dać większy.

zauwazylem ze na tym reduktorze auto zaczyna calkowicie tracic moc przy 170-180 kmh na wczesniejszym auto mialo wiecej mocy przy takiej predkosci , ale akurat to jest male piwo bo staram sie nie krecic silnika na gazie za wysoko

pytanie do cromy :

instalka jest na gwarancji ! czy warto pojechac do gazownikow i prosic o wymiane na prawidlowy reduktor czy zostawic tak jak jest?

Ja bym sprobowal chociaz jak znam zycie i polske beda ci mowic ze to jest 100HP minimum czy cos takiego albo uslyszysz "widzialy galy co braly" i powiedza ci ze parownik nie jest zepsuty wiec nie moga wymienic

pozdr

lepiej wymienić. mogą być problemy po dłuzszym używaniu reduktora ponieważ membrany trochę będą sztywniejsze i reduktor moze nie wydolić.

mam portate w poldku 1,5 GLE. potrzebuje do niego dostac zestaw naprawczy. ktos wie gdzie mozna go kupic?

pozdrawiam

a ja ponowie zapytanie o zestaw naprawczy a moze jest cos co mozna dopasowac czy czeka mnie wymiana parownika