| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-04-05 21:07:27 Tak w/g mnie to moze byc to uszczelka pod glowica i dlatego plyn chlodniczy Tobie zanika gdzie musisz go uzupelnic. Na pewno nie mozesz tak tego pozostawic bo mozesz styrac silnik.Czytalem gdzies na forum o tym mozesz tez sprawdzic pod listwa wtryskow czy nie masz mokrych swiec jezeli tak to uszczelka.Pozdrawiam i wesolych swiat. |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2007-04-06 08:18:16 Moze wyciekać płyn z pod głowicy prosto na kolektor wydechowy, lub w drugą stronę pod ssący lub puszcza pokrywka chłodnicy oleju. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-04-06 22:10:57 ja tu widze doktorów netowych, aż mi sie nie chciało odpisywać.
najważniejsze ile przejeżdzasz dziennie kilometrów? czy sa to długie traski czy jedziesz 5 km stajesz 4 godziny na baraszkowaniu (czyt. nudzeniu w pracy) wsiadasz 5 km i wracasz do domu, i rano powtarzasz tak przez miesiąc póltora. masło pod korkiem wtedy normalny objaw gdzieś woda musi sie skroplić, co do wycieku to szukałbym po przewodach czy sie nie sączy albo wsypał doktora szczelności w proszku za 8 zł jeżeli uszczelni to możesz być pewny ze to nie uszczelka. no i wydaje mi sie ze za mało dolewasz płynu żeby była uszkodzona uszczelka pod głowicą. objawy uszczelki te które najczesciej spotykamy: - płyn w oleju - podniesiony stan oleju powyżej max - olej w płynie - czarna (beżowa przypadek benzyna) maź jakby tankowiec sie wywrócił - spaliny w płynie (jak chodzi silnik odkrecasz zbiorniczek wyrównawczy jak mocno bombluje znaczy sie ze powietrze jest z tłoka) - ubywanie płynu co 100 km dolewam niewiadomo ile i zawsze brakuje - zamarznięty reduktor (dot posiadaczy instalacji gazowych) - nie jedzie auto nie pali na wszystkie świece brak spręzania na którymś tłoku (tutaj nie mylić z dobitym na maxa motorem) - skacze dziwnie temperatura silnika raz jest ok raz za duża raz za mała, drastyczne skoki. żadko sie zdarza niedogrzana chłodnica. chyba podałem wszystkie logiczne przyczyny wypalonej uszczelki po głowicą jak czegoś zapomniałem to dodać. pozdr p.s. nie wiem czemu wszyscy mechanicy stawiają na 100% na uszczelkę pod głowicą robią remont i przeważnie dalej tak samo bo okazuję sie ze pierdoła była w postaci pękniętego węźyka gumowego. Dlatego moja rada (ostatnio metodą prób i błedów została stworzona) najpier zacznij od pierduł jeżeli to nie pomoże zabierzsie za grube sprawy. pozdr no i Wesołych Swiat Wielkanocnych |
Pienia75 Dębica | 2007-04-13 11:59:10 A więc stosować się do tej porady: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=152405&c=114&f=9
Czy warto przy okazji jeszcze coś wymienić? O czymś pamiętać. Ogólnie wszystko wyczyścić, odtłuścić, wymienić uszczelki, zasilikonować, poodczekiwać i podokręcać, zostawić na kilka godzin i potem odpalić dopiero? |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2007-04-14 22:42:41 Dokładnie tak jak Seba opisał a jeśli nie pomoże to ......masz trzy wyjscia nowe dekle,dekle od Vectry albo to jeszcze sprawdzam i nie powiem |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-04-14 22:49:26 mów mów, dekle od vectry aluminiowe, chyba tez ciezkie do zdobycia |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2007-04-15 10:12:59
Narazie to sprawdzamy na dwóch autach i jest nieżle jak do tej pory |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-04-15 20:39:11 no to jak jest dobrze to podziel sie tą nowinka techniczna z mila checia przetestuje to na swoim silniku bo mam juz dosyc tych cieknacych dekli |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2007-04-15 20:42:35 Po prostu je rozetnij |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2007-04-15 21:05:45 U mnie też odkryłem powódź na świecach, chyba właśnie tak zrobie teraz :/
I co na silikon chyba te połówki co?? Może w ogóle nie dawać tych gum, tylko silikon i heya |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2007-04-15 21:14:49 Gumy musisz dać bo jak uszczelnisz półksiężyc z tyłu |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2007-04-15 21:17:09 No tak, racja...
Musze sie za to wziąć w końcu... |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-04-16 22:55:47 może jaśniej jak je mam rozciąc, co trzeba zrobić |
profil-usunięty | 2007-04-20 20:25:40
|