Halogeny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam osatnio mialem mala stłuczke i niestety musialem oddac omesie do malowanka i pojawil mi sie problem a mianowice strasznie mi sie spieszyło i halogenki ktore zamowilem przyszly pozniej niz sie spodziewalem. z racji tego ze musialem jechac lakiernio-blacharz zamontowal mi zderzak bez halogenkow. i teraz mam problem
czy jest mozliwosc zamocowania halogenow bez zdejmowania zderzaka bo ja takiej mozliwosci nie widze

problem w tym ze jak dla mnie samo zdjecie zderzaka wydaje mi sie nieslychanie trudne a gosciu ktory powiedzial ze to zrobi chce za zamontowanie 300 zl wiec chyba troszke duzo czyz nie>>?? co o tym sadzicie

Napewno jest jakis sposób bez zdejmowania zderzaka, w końcu złodziejom sie to jakos udaje.
Mi jak zwięli to nawet nie zauważyłem kiedy, tak sprawnie poszło.
pzdr

zdjecie zderzaka to 10 minut roboty, jeśli ni mniej
Możesz spokojnie sam to zrobić, nie ma tam żadnej filozofii
Ew. możesz spróbować bez zdejmowania zderzaka, z kanału, lub na leżąco z ziemi. Między zdezrakiem a belką jest troche miejsca, ale nie wiem czy starczy go na wkręcenie śrub mocujących halogen

Spojrzałem do knigi Sam Naprawiam i tam nie ma nic o zdejmowaniu zderzaka jak ściągniesz prowadnice powietrza to wszystkie śruby są dostępne tak przynajmniej jest pokazane na rysunku.

Zamontowanie samego halogenu to:
-odkręcić kratkę obok halogenu(dwie śruby)
-podłączyć wtyczkę do gniazda
-włożyć halogen od strony tablicy rejestracyjnej w otwór w ramce i
przykrecić śrubką
Jesli musisz przykręcić ramkę poluzuj sruby na podłuznicach, odchyl zderzak i jakoś dasz radę.ja dałem