Pytanie do speców od silników (pompa wtryskowa)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Fiata Punto 1,7D i cieknie mi pompa wtryskowa (samochód był bity w przód i ktoś zakleił korpus jakimś poxipolem czy innym świństwem). Znalazłem na allegro pompę wtryskową od UNO 1,7D, też mam pompe LUCASa i tu takie małe pytanko czy ta pompa podejdzie?? Ewentualnie jak to sprawdzić??

Mozesz miec problem ale nie koniecznie bo tak ja mam Ibize 1.7 d silnik robiony we wspolpracy Fiata z Seatem niby to samo podobnie nawet wygladaja ale jak chcialem wymienic silnik to sie okazlo ze silnik Uno jest pare centow wyzszy i szerszy, idac dalej tym tropem pompe waku chcialem zmienic i co sie okazlo nie tylko nie podejdzie mi z Uno I ale i Fiat mial roznice miedzy silnikami 1.7 miedzy Regata, Uno, Punto, Fiorino co model to inne pompy, wielkosc, skrzynie biegow itd wiec Cie nie chce dolowac ale nawet punto mialo dwa rodzaje 1.7 D a o tym ze od Uno i tym podobnych sie rozni to juz wcale nie mowie ale mozesz miec szczescie bo kiedys byl okres ze Uno z Punto mialy te same 1.7 ale prawdopodobienstwo trafienia jest jak w Lotto, a jak chcesz sprawdzic postaram Ci sie znalezc na jutro stronke z hurtowni czesci fiata oni mieli tam fotki, rysunki czesci, nr katalogowe, nr seryjne czesci i wypisane i wymalowane roznicy miedzy wiekszoscia czesci

[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-05-02 21:49:19 ]

kylos, byłbym wdzięczny. Na szczęście samochód nie jest unieruchomiony, w najgorszym przypadku też zastosuję druciarstwo i zakleję to np. poxipolem

Podjedź do jakiegoś serwisu pomp wtryskowych i popytaj. Może mają jakiś korpus od takiej pompy, a przy okazji sprawdzą i wyregulują Ci pompę. Kupowanie używki jest dość ryzykowne, bo nigdy nie wiadomo czy nie trafi się na jakiś szrot. Tam jest dużo elementów do uszkodzenia (złuszczona "fala", pęknięte sprężyny głowicy itp). Wystarczy uszkodzone lub zaniedbane KSB (urządzenie rozruchowe) i brzeg "fali" zostanie złuszczony.

Jeśli chodzi o serwis to na razie byłem w jednym (u gościa który kupił ode mnie ESPERO ) i stwierdził że z korpusem do tej pompy może być problem, wogóle silniki 1,7 D w Punciakach są rzadkością częściej występują TD. Nie chciałbym się pakować w jakieś ogromne koszty ponieważ zamierzam tym autem pojeździć max do czerwca, więc może mi się to nie zwrócić

A ja miałbym prośbę, abyś ze swoimi problemami z Punto WYPIER*ALAŁ z tego forum. Poszuka sobie forum PUNTO. Zapewne jest ich w piz*u i trochę.
A jak jesteś jełop to polecam

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-05-02 22:34:32 ]

Ślicznie Ci piotr_ek dziękuję za niezwykle konstruktywną wypowiedź, wiele wnoszącą do tematu. Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: wacho_czk dnia 2007-05-02 22:37:55 ]

Cytat:
2007-05-02 22:32:34, piotr_ek pisze:
A ja miałbym prośbę, abyś ze swoimi problemami z Punto WYPIER*ALAŁ z tego forum. Poszuka sobie forum PUNTO. Zapewne jest ich w piz*u i trochę. A jak jesteś jełop to polecam [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-05-02 22:34:32 ]

Cytat:
2007-05-02 22:36:28, wacho_czk pisze:
Ślicznie Ci piotr_ek dziękuję za niezwykle konstruktywną wypowiedź, wiele wnoszącą do tematu.

Jaki temat, taka wypowiedź.