MotoNews.pl

Dławienie silnika Fiat 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co jest że po mocniejszym wcisnieciu gazu na 1 lub 2 biegu silnik tak jakby przez chwileczke zadławiło a potem dopiero ciagnie,dodam że na ssaniu tego nie ma badż jest to mniej odczuwalne,ostatnio powymieniałem wszystkkie dysze na takie jakie trzeba bo były jakięs mniejsze i troche to sie zmniejszyło ale nadal jest.Za wszelkie info z góry dziekuje.

Pozdrawiam!

Na początek pływak - podnieś trochę poziom paliwa, powinna się poprawić reakcja na gaz.

poziom paliwa tez był ustawiany,na gaz na lsuzie reaguje b ardzo dobrze tylko np jak sie chce momentalnie kopnac na np jedynce to musi si chwileczke zastanowic.

Nie masz problemu na ssaniu, na większych dyszach mniej się dławi niż na mniejszych, no to raczej logiczne że brakuje mu paliwa.

W przypadku gdy problem występuje na niższych obrotach, można spróbować to usunąć poziomem paliwa. Jak na wyższych, dyszami.

Jeśli masz zapłon i gaźnik z podciśnieniem to na Twoim miejscu obadał bym jego stan Możliwe,że przewód masz naderwany lub też pompa podciśnienia jest do zmiany

poziom paliwa niby juz był robiony,a co do dyszy to juz chyba wiekrzych nie wstawie bo nie mam z czego,i zapomniałem jeszcxze dodac że jak jade ze stała predkościa to szarpie samochodem tak jakby zapłon gubił,niewiem w czym problem tkwi,jutro sprubuje wyminic świece i przxerywacz i zobacze co sie bedzie działo.

Ty a sory ze tak z innej manki...

A skad Ci taki nick name przyszedl do glowy ???