MotoNews.pl

żaróweczki postojowe i wnętrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Może ktoś wie czy będą pasować żarówki do postojów (myślałem nad białymi oczywiście ) takie jak te?:
allegro

Zastanawiam się czy do wnętrza i do bagażnika można zastosować takie:
allegro

Nie mam pojęcia jaki rozmiar tych rurkowych (wiem że mogę zmierzyć ale może ktoś wie z "głowy" jakie pasują?

Wogóle to co sądzicie o "takim" TUNINGU???

Przy okazji "Szczęśliwego Nowego Roku" (siedzę sobie w domu... )

Witam Te Od Postojowek bedą pasowac na 100% sam mam takie ( Niebieskie) w Scoupe...wymiana trwa doslownie 2 min Pozdro

Dzięki,

A jak to naprawdę świeci? Tak jak się chwalą czy przesadzają?

PZDR

Witam!

Jesli chodzi o postojówki to chyba kazdy kto je ma zgodzi sie ze mna ze swieca SLABIEJ niz zwykłe szklane -ja mam białe ale tak naprawde to poswiata jest niebieska-brat ma te zwykle diodowe nie super flux i swieca TAK samo(napewno nie slabiej)...

To teraz sam już nie wiem

Ale patrząc na tą fotkę:
allegro

wygląda to całkiem nieźle.

albo te byłyby lepsze (4 diody):

allegro2

[ wiadomość edytowana przez: Remlen dnia 2006-01-01 12:52:36 ]

nie mówię że są złe
może zależy to od firmy,która je produkuje,lub budowy klosza ale moje napewno nie świecą tak jak na zdjęciach(tak mocno)
z drugiej strony gość ma dużo pozytywów i ludzie są zadowoleni a żarówki nie kosztuja majątku
Jeśli dodatkowo masz żarówki główne typu np blue vision-to uwazam ze takie postojowki sa wskazane-na zwyklych postojowkach swiatlo plynace z reflektorow nie jest biale tylko zółtawe...

Żarówki główne mam PHILIPS'a +30% (podobno światła he,he) - nie są złe (są chyba lepsze niż oryginały montowane w Getzach - też PHILIPS'a), więc wymyśliłem, że jak dodam takie diody to światełko będzie naprawdę jasno białe (a nie żółtawe).

Znalazłem jeszcze takie (chyba spotkam się z tym gościem i zobaczę co ma, może wezmę 2 pary różnych):
allegro3

A co z tymi rurkowymi do wnętrza i bagażnika

Remlen

Wyjmij sobie postojowke z jednego klosza i wlacz swiatla mijania-ja mam zarowki glowne typu blue vision i roznica byla widoczna-reflektor ze zwykla postojowka dawal wyrazna zolta poswiate a ten bez swiecil swiatlem bialym(lekko niebieskim)-wiec postojowki zmienilem bo zalezalo mi na kolorze swiatla-jesli chodzi o jasnosc swiecenia to na zdjeciach u mnie w profilu widac jak swieca(niestety w dzien-jesli je dostrzeszesz to dobrze -taki maly punkcik w dolnej czesci klosza)-te owalne za 2.99 swieca bardzo podobnie wiec wg. mnie nie ma sensu kupowac typu s-flux

pozdr.

Co do postojówek 4 diodowych to ja miałem takieAllegro i świeciły całkiem ładnie ale tylko przez 2 pierwsze miesiące urzytkowania po tym czasie zaczeły sie jakby palic i teraz świecą jak stroboskop

jakie są zarowki postojowe do accenta? Podajcie oznaczenia tych zarowek , jakie mają symbol oryginalne? Dziekuje

jeśli moge wtrącić swoje 3 grosze,postojówki 4 diodowe używałem rok potem jedna "spaliła się" barwę miały białą i ogólnie byłem z nich zadowolony,w marcu kupiłem 6-diodowe też barwy formalnie białej które praktyczne świeciły od początku z zabarwieniem niebieskim niestety nie mogę ich polecić gdyż po paru tygodnich zaczeły sie wypalać pierwsze diody (migotanie-stroboskop ) i na dziś wróciłem do zwykłych żarówek
-natomiast z czystym sumieniem polecam diody-rurkowe do oświetlenia wnętrza-32 mm,bagażnika 36 mm,drzwi 32 mm (czerwone oczywiście ) świecą u mnie już 3 rok i jest ok