Wymiana górnego mocowania amortyzatora przód PONY!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z tutaj obecnych może mi napisać krok po kroku jak wymienić górne przednie mocowanie amortyzatora?Cały sprzęt mam czyli klucze,ściągacze do sprężyn itp.Bo nie da się już z tym jeździć i wypadałoby wymienić skoro dwa dni wolne od pracy mam.Czekam na Wasze rady mechanicy!

[ wiadomość edytowana przez: siwy80-80 dnia 2007-05-05 23:02:02 ]

[ wiadomość edytowana przez: siwy80-80 dnia 2007-05-05 23:02:33 ]

No to po kolei
- Odkręcasz dolne mocowanie amortyzatora -od wachacza
- odkręcasz trzy nakrętki mocowania górnego mocowania
- wyjmujesz cały złożony jeszcze amortyzator ze sprężyną
- ściągasz ściągaczami sprężynę ,
- odkręcasz nakrętkę amortyzatora ...........................
i masz wszystko rozpięte

Licz sie z tym ze jak odkrecisz dolne mocowanie amorka to zmienisz karosarz kół i wtedy bedzie trzeba na geometrie jechac

Cytat:
2007-05-06 12:09:18, karol208 pisze:
Licz sie z tym ze jak odkrecisz dolne mocowanie amorka to zmienisz karosarz kół i wtedy bedzie trzeba na geometrie jechac

Akurat z tym bym się nie zgodził odkręcałem amorki już kilka razy i nic się nie poprzestawiało, a dowodem tego jest przegląd na którym geometria wyszła idealnie.
Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-10 13:33:30, dakro pisze:
Akurat z tym bym się nie zgodził odkręcałem amorki już kilka razy i nic się nie poprzestawiało, a dowodem tego jest przegląd na którym geometria wyszła idealnie. Pozdrawiam

niestety ale karol208 ma rację, to że akurat u Ciebie się nic nie zmieniło to nie znaczy że to reguła
już wielokrotnie o tym pisałem że w takich przypadkach trzeba sprawdzać geometrię