Pomocy - docisk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wlasnie sie zarejstrowalem - potrzebuje pomocy.

Kupilem docisk do mojego bolidu fiat 125p, niestety moja wina
ze nie upewnilem się czy pasuje…
Kupilem go okazyjnie i sprzedający twierdzi ze jest to na 100% docisk do FSO 1500
Tu zamieściłem fotki dociskow starego i nowego:

FOTKI DOCISK

Pomozcie czy jest to docisk do 125 ??, jeżeli nie to może ktos wie z jakiego auta jest ten docisk?? a jeżeli jest to docisk z 125 to co musiałbym zmienic żeby pasowal do mojej maszyny - może tylko kolo zamachowe??
Dodam ze mam 4 biegowa skrzynie, rok produkcji auta ‘87

dziwny ale moze byc ok... zalezy czy uda Ci sie go przykrecic do kola zamachowego i czy lozysko łapy wejdzie

przeciez to szans nie ma na spasowanie - DF/PN maja 6 srub w 3 grupach, a to cudo ma ich na oko 6 ale symetrycznie po obwodzie z 2 kolkami ustalajacymi (DF/PN ma ich 3)

chcialbym zobaczyc jak ci sie uda to wepchnac na kolo zam.

Nie widzę szanas na zamocowanie tego wynalazku . Ciekawe od czego to jest? Twój docisk wygląda na spracowany ale spoko można jeździć. Spróbuj wyrównać pilnikiem blachy żeby nie było rowów i jazda. Ja miałem identyczne i zmieniłem na nowe i nie czuję żadnej różnicy w jeździe.

jeeeeezu co to???Pierwszy raz widzę taki wynalazek Co jak co,ale do DF-a to on na pewno nie pasuje....Idz do sklepu i wsadz mu ten docisk w d...

No wlasnie, ten docisk nie pasuje w zaden sposob.. ,ale moze znajdzie sie ktos kto po oznaczeniach rozpozna do jakiego to samochodu??

a poco Ci to? to moze byc od Tavrii albo od poduszkowca

SPAjK: jak nie pasuje do mojej maszyny to sprobuje go sprzedac a jenak lepiej wiedziec co sie sprzedaje

Hmm a po drugie ciekawi mnie typ tego docisku bo na tym nowym pisze 200PF a na starym 200DBR. Roznia sie tylko albo az literkami .

W kazdym razie dzieki za pomoc .

Cytat:
2004-04-08 22:17:19, lupo7 pisze:
Hmm a po drugie ciekawi mnie typ tego docisku bo na tym nowym pisze 200PF a na starym 200DBR. Roznia sie tylko albo az literkami .

W kazdym razie dzieki za pomoc .

Mercedes W126 różni się od Fiata 126p tylko jedną literką - a przyznasz że komfort jazdy powinien być zdecydowanie inny

Hmm poszukalem troche w sieci i popatrzcie:

http://www.drazen.pl/detal.php?wybor=04.TXT

pod tym linkiem pozycja:
28 030624 DOCISK SPRZEGLA FSO NOWY TYP/PF PR.KOZU*
- na moim docisku pisze 200PF a po drugie pytalem i gosc z tego internetowego sklepu powiedzial ze to jest wlasnie ten docisk ktory mam ( poslalem mu fotke).
I teraz to juz jestem calkowicie skolowany.. - docisk ktory mam jest jednak z FSO

I teraz pytanie DOCISK SPRZEGLA NOWY TYP?? - mam jakas ksiazke napraw do 125 ale tam ani slowa o takim docisku - jest opisany tylko opis do hydraulicznego sprzegla i tego zwyklego...

Moze ktos wie o co chodzi...

docisk z kołnieżem na słoneczku miał mój ojciec w fiacie, docisk bez kołnieża mam ja w polonezie z 89, tez z fiata ne zabardzo pasuje do poloneza; o ile pamiętam nie zgadzały się otwory na kole (nie jestem pewien), ale raczej napewno trzeba inne łożysko wyciskowe

Dzieki za zainteresowanie gpedro.
Widze ze docisk z tym kolniezem na sloneczku to dosyc egzotyczny przypadek
Wlsanie otwory na kole zamachowym nie pasuja, ale jesli takowy docisk jest do FSO to musi sie go dac zalozyc.
Hmm popytam jeszcze na szrocie moze maja takie kolo zamachowe ktore ma otwory wlasnie pod ten docisk.