| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2007-04-13 11:10:26 ja bym obstawial podlaczenie radia, bo ono chyba jest na wspolnym bezpieczniku?
zegarek zapala sie zawsze po nacisnieciu D pzdr arek |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-04-13 19:19:23 odłącz kostkę zegarka i jeśli wówczas bezpiecznik się nie będzie palił to masz zegarek do wymiany/naprawy.
jeśli bezpiecznik padnie mimo to - awaria jest gdzie indziej |
Wotti Daewoo Espero Warszawa-Wesoła | 2007-04-14 15:42:51 Dobry pomysł z zegarkiem, tak też spróbuję zrobić
A radio z tego co mi wiadomo ma oddzielny bezpiecznik. Trzeba spojrzeć na te oznaczenia.. Pozdrawiam |
Wotti Daewoo Espero Warszawa-Wesoła | 2007-04-18 16:35:47 Niestety to nie zegarek, po odpięciu kostki zegarka i podjechaniu do pracy, zaglądam w bezpieczniki, a ten się znowu przepalił..
No nic, trzeba szukać dalej ![]() |
Wotti Daewoo Espero Warszawa-Wesoła | 2007-04-24 21:34:44 Witam,
z ciekawości odkręciłem skrzynkę bezpieczników, i po obadaniu tyłu skrzyneczki, okazało się że bezpiecznik jest połączony z bezpiecznikiem obok oznaczonym jako INST. CLUSTER czy jakoś tak i z tego co zajrzałem do słownika to wychodzi wiązka instalacji... A tak dla ciekawości podam moje elektryczne problemy, tak więc nie działa mi: -zegarek,zapalniczka, -podgrzewanie tylnej szyby, -sterowanie lusterek, -klakson, -rezerwa paliwa, -i nie chce mi zamykać szyby pasażera. i pewnie jeszcze o czymś zapomniałem
Hehe, chyba esperak chce bliskiego spotkania z elektrykiem
Ale przy okazji grzebania pod deską rozdzielczą znalazłem przycisk od awaryjnego wyłączania alarmu i centralkę tegoż
|
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-04-24 22:57:29 To obstawiam wiązkę przewodów między słupkiem a drzwiami poasażera
|
Wotti Daewoo Espero Warszawa-Wesoła | 2007-05-07 18:33:58 Witam,
okazało się (po wizycie u elektryka, jak by ktoś miał problemy z elektryką to w Sulejówku-Miłosnej koło wawki jest godny polecenia człowiek) że jakiś kabelek od klaksonu zaśniedział, po przelutowaniu działa, ale najlepsze jest z tym bezpuecznikiem zapalniczki/zegarka!! !!powodował to zwarcie układ wstecznego:O okazało się ze przepala bezpiecznik po wrzuceniu wstecznego.. pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego przetarły siędwa przewody.. no i łączyły sie z masą. W elektryce tego samochodu takie właśnie pierdołu psują połowe rzeczy "elektrycznych" Hehe no i przy okazji wymieniłem czujnik cofania bo wsteczne nie działały (od nowości już 4 czujnik...) a kosztuje on całe 12 zł
Pozdrawiam |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-05-07 18:42:53
Następnym razem przeczyść styki kostki czujnika. Jak dalej czujnik będzie padał to można wstawić przekaźnik załączający wsteczne i zdejmujący obciążenie z czujnika. [ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2007-05-07 18:45:21 ] |